Daan Fortuin wint Masters of Wedding Photography 2022

Redactie DIGIFO... 606 0
De Masters of Wedding Photography, de grootste bruidsfotografiewedstrijd van de Benelux, heeft een winnaar: de Hoeksche Waardse bruidsfotograaf Daan Fortuin, won in 2022 maar liefst 18 awards.

Over het gehele jaar 2022 hebben ruim 250 professionele bruidsfotografen meer dan 8000 foto’s ingestuurd. Deze werden beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen van over de gehele wereld. Daan Fortuin mag zich nu, tussen allemaal gerenommeerde topfotografen, de beste bruidsfotograaf van de Benelux noemen.

Masters of Wedding Photography

De “Masters of Wedding Photography” bestaat al 9 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elke drie maanden worden er awards uitgereikt aan de fotografen die de beste foto’s hebben ingestuurd. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het gehele jaar het best hebben gepresteerd. Bij de “Masters of Wedding Photography” gaat het er dus niet om te winnen met 1 foto, maar om wie er de meeste awards wint gedurende het gehele jaar. Founder Christiaan de Groot vult aan: ‘’Fotografen moeten bewijzen dat ze topkwaliteit kunnen leveren, bij verschillende bruiloften door het gehele jaar heen.’’ Award winnende foto door Daan Fortuin - Trouwfotograaf van het jaar 2022 - www.de-masters.nl

Journalistieke stijl bruidsfotografie

De website van de Masters staat vol prijswinnende trouwfoto’s, die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Daarmee is de website een goedgevonden plek voor aankomende bruidsparen om zich te oriënteren op de mogelijkheden die de bruidsfotografie heden ten dage te bieden heeft. “Het niveau in de Benelux is ongelooflijk hoog!’’, aldus mede-oprichter van de wedstrijd en bruidsfotograaf Christiaan de Groot. ,,We zien dat er heel veel foto’s winnen die in een ‘journalistieke’ stijl vastgelegd zijn. Dit zijn echte spontane momenten die niet geposeerd zijn en het verhaal van de trouwdag vertellen. Daarnaast winnen er ook hele creatieve geposeerde foto’s waarin de fotograaf, soms met bijzondere flitstechnieken, alles op alles zet om unieke en intieme portretfoto’s te creëren.’’ 

Bruidsfotografie anno nu

De hedendaagse bruidsfotografen zijn volgens De Groot échte topsporters in de fotografie. Er wordt veel van je gevraagd als bruidsfotograaf, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is, zonder te veel op te vallen. Je moet als fotograaf zelf als het ware onzichtbaar blijven. ,,Het is echt een specialisme, dat door steeds meer allround fotografen ook als zodanig erkend wordt. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel getalenteerde bruidsfotografen in de Benelux aan het werk zijn en echt bijzondere beelden willen maken voor de bruidsparen. De afgelopen jaren hebben steeds meer Benelux-fotografen zich ook gevestigd in de wereldtop. Iets waarop we heel erg trots mogen zijn!” Daan Fortuin mag zich nu, tussen allemaal gerenommeerde topfotografen, de beste bruidsfotograaf van de Benelux noemen. 

Bruidsfotografie verbeteren

Het doel van de Masters is om de bruidsfotografie in de Benelux te blijven verbeteren. Dat doen we door een community te creëren van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hopen we bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: échte momenten vastleggen, die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang gewaardeerd zullen worden.

Masters of Wedding Photography 2022

Voor een overzicht van alle award winnende foto’s en een lijst met de beste bruidsfotografen van de Benelux van 2022 kijk op www.de-masters.nl

Award winnende foto door Daan Fortuin - Trouwfotograaf van het jaar 2022 - www.de-masters.nl

Meer over bruidsfotografie

Een bruiloft is een heel bijzondere dag in het leven van twee mensen. Als fotograaf heb je de taak om deze dag mooi vast te leggen voor een blijvende herinnering. Steeds meer trouwfotografen schakelen over naar een documentaire achtige stijl of zetten nieuwe technologieën in, zoals drones. Wil je meer lezen over bruidsfotografie? Lees dan onderstaande artikelen eens: 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie