Hyperlapse met een gimbal

Video: hoe maak je een hyperlapse met een gimbal?

Renzo Gerritsen 1076 0
Hyperlapse is een variant van timelapse fotografie waarbij de camera tussen elke opname beweegt om beweging in de video te brengen. Het resultaat is erg mooi, maar deze techniek vereist een hoge mate van precisie en concentratie.

Bovendien kan het hele proces een vervelende en tijdrovende klus zijn, omdat je het resultaat pas echt ziet in de nabewerking. Je mag ook geen enkele fout maken, want een kleine hapering in de video kan de vloeiende beweging doorbreken die je in je video wilt laten zien. Gelukkig kan nu iedereen een vloeiende hyperlapse maken zonder al teveel moeite met een gimbal. Een Gimbal is een stabiliserende camerahouder die de camera recht houdt. Fotograaf Matthew Vandeputte uit Sydney laat ons in onderstaande video zien hoe je een eenvoudige hyperlapse kunt maken met een gimbal.

 

 

Matthew Vandeputte gebruikt een Canon EOS 5D Mark III gemonteerd op de Zhiyun-Tech Crane 2. In de video laat hij zien waar je op moet letten wanneer je een hyperlapse met een gimbal maakt.  Tot slot vertelt hij over de nabewerking in Adobe After Effects. 

Lees ook: De kunst van de time-lapse

Lees ook: Vlieg door Cappadocië in deze ‘flow motion’ hyperlapse!

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo