Timelapse Tales Dubai

Timelapse tales Dubai

Redactie DIGIFO... 914 0
De Belgische fotograaf Matthew Vandeputte is een aanstormend talent op het gebied van timelapse en hyperlapse fotografie. Een paar maanden geleden was hij in Dubai.

Vandeputte werd door het toeristenbureau van Dubai gevraagd om foto's te maken voor een Instagram-campagne, maar was van mening dat hij met zijn bereik via Youtube meer kon bieden dan alleen foto's. Tijdens zijn 7 dagen durende trip werd Vandeputte samen met 9 andere fotografen in hoog tempo door de stad geleid. Ze bezochten wel drie of vier locaties per dag en Matthew had zijn handen vol aan al het moois dat hij tegenkwam.

Hoogte

Tijdens deze week bezocht hij ook het observatieplatform van de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Tijdens dit bezoek had Vandeputte het geluk dat er net een laag mist door de stad heen rolde. Zo'n mistbank is in Dubai vrij zeldzaam en Vandeputte was erg blij dat hij op het juiste moment op dit punt stond.

 

1.6 Terabyte

Voor het maken van deze video maakte Vandeputte maar liefst 28.233 foto's wat meer dan 1.6 terabyte aan ruimte in beslag nam. In totaal maakte hij 56 timelapse video's en 1168 video sequenties.

Mocht je meer werk van Matthew Vandeputte willen zien, kun je zijn website bezoeken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie