Op zoek naar iets nieuws

Video: Chris Burkard over zijn carrièrebepalende reis

Redactie DIGIFOTO Pro 1502
Chris Burkhard is een Amerikaanse fotograaf die zijn zaakjes goed op orde had. Hij kon goed rondkomen van zijn surffoto's, werkte op tropische stranden en verbleef in luxe hotels. Klinkt heerlijk, maar na verloop van tijd begon dit te vervelen. Daarom ging Burkard op zoek naar iets nieuws. En hij vond het in de ijzige zeeën van de Lofoten.

Na jarenlang surfers op tropische stranden te hebben gefotografeerd vond Burkard dat er iets miste. Daarom besloot hij op zoek te gaan naar afgelegen bestemmingen om daar surfers in ruigere wateren te fotografen. Op de stranden van Lofoten, hartje winter, vond hij wat hij zocht: kou, stormen en unieke beelden. In deze korte video vertelt hij erover.

 

 

Lees ook: Mustsee: De mooie kanshebbers van Nikon Surf Photo of the Year

Chris Burkard

Chris Burkard is een Amerikaanse fotograaf die het liefst werkt in de verre uithoeken van de wereld. Hij hoopt met zijn foto’s mensen te inspireren om over hun relatie met de natuur na te denken en het belang van natuurconservatie te onderstrepen. Burkard heeft gewerkt voor grote merken als The North Face, Apple en Sony en heeft indrukwekkende prijzen gewonnen, zoals de Red Bull Illume Image Quest in 2010.

Kijk voor meer informatie op de website van Burkard.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie