'Loving Vincent'

Van Gogh-portretten van Marc Boom te zien tijdens Filmfestival Hilversum

Redactie DIGIFO... 3604 0
Vorig jaar won Marc Boom onze fotowedstrijd 'Portret' met zijn indrukwekkende fotografische kopie van een schilderij van Vincent van Gogh. Dit was de aanzet voor een hele fotoserie gebaseerd op schilderijen van de kunstschilder en deze foto's worden nu tentoongesteld tijdens het Filmfestival Hilversum.

Vandaag begint in het Filmtheater Hilversum het vijfdaagse Filmfestival Hilversum. De openingsfilm van dit festival is 'Loving Vincent', een unieke, compleet geschilderde film over het leven de mysterieuze schilder. Ter ere van deze film bij zullen de bijzondere foto's van Marc Boom deze week te zien zijn tijdens het festival.Marc Boom

Lees ook: Uitslag DIGIFOTO Challenge Portret bekend

Marc Boom

Marc Boom is oorspronkelijk opgeleid als grafisch ontwerper en raakte langzaam maar zeker wat gefrustreerd met de standaard stock-afbeeldingen waar hij uit kon kiezen. Daarom besloot hij een camera op te pakken en zelf te maken wat hij nodig had. Om te zorgen dat hij ook daadwerkelijk met goede foto's thuiskwam, besloot hij een foto-opleiding te volgen bij Fotoschool Statief. Tijdens deze studie was één van de opdrachten het namaken van een klassiek schilderij, wat hem leidde tot deze serie met van Gogh-portretten.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Marc Boom.

In de komende editie van ons magazine spreken wij uitgebreid met Marc. Wil je dit interview lezen, ga dan eind van de maand naar de kiosk of neem een abonnement via deze link.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie