Ultrazeldzame en ongebruikte leger-Leica te koop

Ultrazeldzame en ongebruikte leger-Leica te koop

Jasper van Bladel 1985
Nog wat geld in een oude sok liggen? Bij Schouten Select wordt momenteel een ongebruikte Leica KE-7A verkocht, nog in het ongeopende pakketje van het Amerikaanse leger. De KE-7A is een speciale versie van de Leica M4, speciaal gemaakt voor het Amerikaanse leger.

Een uniek aanbod, deze Leica. De KE-7A is op zichzelf al zeldzaam, een ongebruikte in het originele pakketje van het Amerikaanse leger is nog een stuk zeldzamer. De KE-7A is in feite een zwart-chromen versie van de M4, voorzien van enkele specifieke inscripties. Nu kun je de gelukkige eigenaar worden van de camera, voor net geen dertigduizend euro verkoopt Marco Schouten dit bijzondere verzamelaarsobject.

Om te bewijzen dat het écht om een originele Leica KE-7A gaat, heeft de verkoper een röntgenfoto bij het pakketje gevoegd. Die foto heeft de huidige verkoper overigens niet laten maken, hij zat al bij het pakketje. Schouten heeft de camera gekocht van een Noorse verzamelaar, die een aantal zaken uit zijn verzameling verkocht.

Naast de camera zijn er nog meer zaken in het  ongeopende pakket te vinden. Zo is er een objectief bij de Leica, de eveneens zeldzame Eclan 50mm f/2. Daarnaast kun je de gebruikelijke accessoires vinden: lenskap, lensdop, camerariem, doos en draadontspanner.

Een andere, soortgelijke, Leica. 

Schouten heeft overigens nog meer zeer interessante oude camera’s te koop

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper