Iconische foto Muhammad Ali te koop

Iconische foto van Muhammad Ali te koop

Fabienne Keijzer 2920
Eén van de bekendste foto’s van Muhammad Ali, die neerkijkt op zijn neergeslagen tegenstander Sonny Liston, wordt geveild. Fotograaf Neil Leifer heeft door de jaren heen zo’n 200 Sports Illustrated covers geschoten en nu verkoopt hij zijn indrukwekkende collectie.

Iconische sportfoto's van Neil Leifer te koop 

Neil Leifer verkoopt zijn fotocollectie en daartussen zitten een aantal iconische sportfoto’s, waaronder deze bekende foto van de recent overleden bokser Muhammad Ali. De kampioen in de zwaargewicht klasse staat naast zijn tegenstander Sonny Liston die hij even daarvoor knock-out heeft geslagen. De meeste foto’s uit de collectie van Leifer bestaan uit prints van hemzelf en worden geveild in veilinghuis Guernsey’s in New York.
Iconische foto Ali - Neil Leifer

Gesigneerd door Ali 

Deze specifieke foto van Ali is één van de pareltjes uit de collectie. De iconische foto is ingelijst en ondertekend door de wereldberoemde bokser en je krijgt er de accreditaties van de fotograaf bij voor het gevecht, inclusief de originele envelop.
Iconische foto Ali - Neil Leifer
Iconische foto Ali - Neil Leifer
Iconische foto Ali - Neil Leifer
Iconische foto Ali - Neil Leifer


Veiling

De fotocollectie van Neil Leifer wordt aankomende zondag officieel geveild, maar je kunt nu al bieden via de website van Guernsey’s. Het openingsbod voor deze foto staat op 160.000 dollar, maar dat is alleen de print. Sports Illustrated behoudt de rechten van de foto.
Iconische foto Ali - Neil Leifer

Neil Leifer en Muhammad Ali

Lees ook: De beste foto's van Muhammad Ali

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne