ART-serie steeds verder uitgebreid

Twee nieuwe Sigma objectieven onder de loep

Remco Stunnenberg 1206 0
De ART-serie van Sigma wordt steeds verder uitgebreid. Zo werd er recent een macro-objectief toegevoegd aan deze serie, de Sigma 70mm F/2.8 DG MACRO ART. En natuurlijk de langverwachte portretlens, de Sigma 105mm F/1.4 DG HSM ART. Hoe presteren beide objectieven in de praktijk?

Tijdens de introductie van de Sigma 105mm F/1.4 DG HSM Art werd dit objectief door Sigma bestempeld als het vlaggenschip van de ART-line. Daarmee legt Sigma de lat hoog. Kan dit objectief deze hooggespannen verwachtingen waarmaken? Voor DIGIFOTO Pro 3, die binnenkort verschijnt, gingen wij met dit vlaggenschip aan de slag. Daarmee waren wij de eerste!

Ook de Sigma 70mm F/2.8 DG MACRO ART, het eerste macro-objectief in de ART-serie, werd door ons onder de loep genomen. Dit is de opvolger van de eerdere 70mm van Sigma. Dat objectief had een goede reputatie en was vooral erg interessant in tijden dat er nauwelijks full frame-sensoren waren. 70mm is namelijk bij APS-C precies 105mm en laat dat nu de ideale brandpuntsafstand voor macro-objectieven zijn. Toch mag je dit objectief niet als APS-C-objectief betitelen. Het is berekend om ook bij full frame goed te voldoen.

Nog geen abonnement?

Benieuwd naar onze bevindingen met deze kersverse Sigma objectieven? Je leest het in DIGIFOTO Pro 3. Nog geen abonnement op DIGIFOTO Pro? Breng daar dan nu snel verandering in en ontvang zes edities voor slechts €29,75.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco