Hoe presteert de Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART in de praktijk?

Praktijktest Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART

Eefke Burg 349 0
De Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART is sinds 2018 op de markt, maar blijft een pareltje die je graag in je handen houdt. Op de Fotofair had Sigma uitgepakt door op hun stand een macromuur te bouwen, met hierin bloemen in allerlei verschillende kleuren om het objectief aan de tand te voelen. Met een gewicht van slechts 515 gram en afmetingen van 70.8mm (B) x 105.8mm (D) is het een compact objectief dat je op elk moment bij je kan hebben.

Tekst en fotografie: Eefke Burg

Lees ook de volledige review: SIGMA 70mm f/2.8 DG Macro ART

De Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART in de praktijk

De minimale scherpstelafstand is bij de Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART 25,8 centimeter en dat is voor macrofotografie een prettige werkafstand. Bij het fotograferen van de bloemen uit de stand merk ik dat het objectief soepel en accuraat scherpstelt. Sigma staat bekend om zijn prachtige bokeh en dat is ook bij dit objectief zichtbaar. Als we inzoomen op een paar kleine blaadjes krijgt de achtergrond een romige zachtheid die een erg prettig beeld oplevert.

Contrastrijk beeld bij de Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART

Het objectief zorgt voor een groot contrast, waardoor de onderwerpen uit je beeld lijken te springen. Onderwerpen die uit zichzelf niet zoveel detail hebben krijgen springen hierdoor meteen in je oog en dit is een prettige eigenschap voor macrofotografie. Handig is de schakelaar op het objectief waarmee je het focusbereik kunt beperken, wat ervoor zorgt dat je sneller kan scherpstellen bij close-ups.

De  Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART heeft uit zichzelf geen beeldstabilisatie, dit zien we echter vaak terug bij macro-objectieven. Voor modernere body's die ingebouwde beeldstabilisatie hebben is dit geen probleem, voor gebruikers van body's zonder ingebouwde beeldstabilisatie kan dit een punt ter overweging zijn. Fijn is ook de rubberen ring op de lensvatting die dient ter bescherming tegen spatwater.

Qua vervorming en beeldkwaliteit kunnen we kort zijn; zelfs zonder het ingebouwde profiel is er bij de Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART weinig vertekening. Het objectief is erg aantrekkelijk geprijsd, zeker in combinatie met de cashback actie de Sigma op dit moment heeft lopen. Het objectief is dan ook een hele fijne optie voor macrofotografen die deze zomer op pad gaan en op zoek zijn naar een compact, haarscherp objectief.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke