Rimlicht gebruiken voor portretten

Tutorial: portretten maken met subtiel rimlicht

Christel de Wolff 5509 0

Rimlicht gebruiken kan een geweldige manier zijn om een portret te maken dat er heel anders uit zien dan een standaard portret. Als je het nog niet eerder hebt geprobeerd en benieuwd bent hoe het werkt dan laat deze leuke video je zien hoe je rimlicht (zelfs in een kleine ruimte) voor portretten kunt gebruiken en hoe je een aantal problemen met het toepassen van de techniek kunt oplossen.

Rimlicht toepassen: eenvoudig zonder al te veel gear

De leerzame video hieronder is gemaakt door Gavin Hoey van Adorama TV en laat zien hoe je rimlicht kunt gebruiken voor portretten. Het leuke van rimlicht is dat, zelfs als je nog niet bekend bent met deze vorm van belichting, het een vrij eenvoudige techniek kan zijn die je interessante resultaten oplevert die je kunnen helpen je creativiteit uit te breiden en andere technieken te verkennen. Bovendien kost het een minimale hoeveelheid aan gear en kan het zelfs worden uitgevoerd met slechts één enkele lamp. Maar zoals je zult zien in de video, kun je er iets meer uit halen door een tweede lamp en een paar modifiers toe te voegen.

Lees ook: (be)sparen en investeren in jezelf: waardevol advies om de coronacrisis door te komen

Bekijk de volledige video over rimlicht

Hoey daagt je in de video uit waardoor je nog beter leert werken met rimlicht. Rimlicht kan weer een nieuwe techniek aan je trukendoos toevoegen waar je mee kan experimenteren. Bekijk de volledige video van Hoey hieronder:

Rimlicht bij andere fotografiegenres

Rimlicht kan je helpen de mooiste foto te maken. Maar dat betekent niet dat rimlicht uitsluitend goed werkt bij portretfotografie. Zie bovenaan dit artikel de mooie natuurfoto waarbij de laagstaande zon als rimlicht is gebruikt. En ook bij productfotografie kan deze subtiele lichtval worden ingezet. 

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel