Travel bloggers in gevangenis Iran door gebruik drone

Travel bloggers in gevangenis Iran door gebruik drone

Eefke Burg 363 0
Australische travel bloggers Jolie King en Mark Firin, op Instagram bekend als T.W.O. (The Way Overland) zijn in Iran gearresteerd omdat ze met hun drone hebben gevlogen zonder een vergunning. Ze werden in juli vastgezet nadat ze boven Tehran met hun drone vlogen en maken nu kans op maximaal tien jaar gevangenisstraf.

Jolie en Mark zijn een stel die hun negen-tot-vijf-baan hebben opgezegd om samen de wereld rond te reizen. Ze begonnen hun reis in hun geboorteland Australië en waren van plan om deze in Londen te beëindigen. Ze deelden hun avonturen met hun drone op Instagram, maar waar het leek alsof ze hun droom leefden, lijkt het er nu op dat deze droom is veranderd in een nachtmerrie.

Drone vliegers in beruchte gevangenis

Fans en familie maken zich zorgen over het stel en wisten niet precies wat er was gebeurd, tot het Manoto News publiceerde dat het stel werd vastgehouden in de berucht Evin gevangenis, die beticht wordt van het plegen van 'ernstige mensenrechtenschendingen' tegen zijn politieke dissidenten en critici van de regering.  

Lees ook: Lucht vervangen in Photoshop

De familie van het paar zei dat de hele situatie een 'misverstand' is en dat de travel bloggers naar verluid niet op de hoogte waren van de strikte dronewetten die door het land worden toegepast. Daily mail meldt dat de Iraanse autoriteiten Jolie en Mark hadden geïnformeerd dat ze werden vastgehouden in de hoop op een uitruil van gevangenen.

Weten waar het veilig is om met je drone te vliegen?

Na dit nieuwsbericht kan je je wellicht zorgen maken over waar je ter wereld je nu precies mag vliegen met je drone. Gelukkig hebben we een overzicht met daarop een wereldkaart met de wetgeving wereldwijd. Je kan dit overzicht hier bekijken.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke