Transcend introduceert SDXC/SDHC UHS-I Speed Class 3 kaarten voor 4k-video

Redactie DIGIFO... 1312 0
Transcend kondigt SDXC/SDHC UHS-I kaarten met volledige Ultra High Speed Class 3 (U3) specificatie ondersteuning aan. De geheugenkaarten halen lees- en schrijfsnelheden tot wel 95MB/s en 85MB/s.

Persbericht:

De Ultra High Speed Class 3 specificatie, die onlangs is vrijgegeven door de SD associatie, garandeert een minimum constante schrijfsnelheid van 30MB/s voor het faciliteren van bioscoopkwaliteit video-opnames. Transcend’s SDXC UHS-I U3 en SDXC/SDHC UHS-I U3X 'Extreme' kaarten zijn zelfs in staat om minstens het dubbele te presteren met razendsnelle schrijfsnelheden tot wel respectievelijk 60MB/s en 85MB/s. In combinatie met de hedendaagse geavanceerde videocamera’s, zoals de Sony 4K Handycam FDR-AX100, Panasonic Lumix DMC-GH4, en Canon EOS C500 Cinema Camera, garanderen deze kaarten een soepele 4K video-opname in prachtige kleuren en helderheid.

Snelle en vlekkenloze bestandsoverdracht

In apparaten die de UHS-I specificatie niet ondersteunen, bieden Transcend’s SDXC/SDHC UHS-I U3 kaarten constante schrijfsnelheden van minimaal 10MB/s (SD Speed Class 10 prestatie), waardoor ze uitermate geschikt zijn voor zowel Full HD video-opname als ‘fast-action consecutive shooting’. Het combineren van de nieuwe UHS-I U3 kaarten met Transcend’s RDF8 USB 3.0 multi-kaartlezer of de handige RDF5 USB 3.0 kaartlezer met ingebouwde USB poort, vermindert significant de tijd die nodig is voor dataoverdracht tussen kaart en computer door leessnelheden tot wel 95MB/s.

Enorme opslagcapaciteiten tot wel 128GB

Transcend’s UHS-I U3 geheugenkaarten, met capaciteiten variërend van 32GB tot een geweldige 128GB, zijn volledig uitgerust om de toenemende capaciteitseisen van professionele fotografie en filmontwikkeling aan te gaan. De 128GB SDXC UHS-I U3 kaart kan bijvoorbeeld meer dan 20.000 hoge resolutie JPEG afbeeldingen (12 megapixel camera, 6MB bestandsgrootte), meer dan 8.500 RAW afbeeldingen (gebaseerd op 14MB bestandsgrootte), of 8 uur aan 4K Ultra High-Definition beeldmateriaal (4096x2160 35MB/s H.264 AVC compressie) opslaan. Transcend’s SDXC UHS-I U3 kaarten maken uitgebreide video-opname sessies mogelijk door het gebruik van het exFAT bestandssysteem; een bestandssysteem dat gebruikers in staat stelt de 4GB limietgrootte per bestand van FAT32 te overschrijden.

Gratis fotoherstel software

Als extra toevoeging is elke Transcend geheugenkaart voorzien van een gratis download van Transcend’s exclusieve RecoveRx™ fotoherstel software; een buitengewoon doeltreffend instrument om per ongeluk verwijderde of verloren bestanden terug te halen. Alle Transcend geheugenkaarten zijn volledig getest voor compatibiliteit en betrouwbaarheid, en dragen daarnaast Transcend’s gerenommeerde Lifetime Warranty. De SDXC UHS-I U3 kaarten (R95MB/s, W60MB/s) zijn beschikbaar in de 64GB (€45,-) en 128GB (€95,-) capaciteiten, en de SDXC/SDHC UHS-I U3X kaarten (R95MB/s, W85MB/s) in de 32GB (€45,-) en 64GB (€90,-) capaciteiten.

Transcend UHS3

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie