Eerste 4k-beelden Titanic

Titanic binnen 30 jaar verdwenen

Eefke Burg 439 0
Er zijn maar weinig historische gebeurtenissen zo bekend als het zinken van de Titanic, waarbij 1.500 van de 2.200 passagiers overleden. Na meer dan een eeuw op de bodem te hebben gelegen, heeft er een videoproductieteam voor het eerst 4k-opnames van het wrak gemaakt

Voor het eerst 4k-beelden van de Titanic

Atlantic Productions legde de beelden van de Titanic vast voor een documentaire waar ze op dit moment mee bezig zijn en bezocht daarvoor voor het eerst sinds 14 jaar het wrak. Daarbij bleek dat de staat van het wrak drastisch aan het verslechteren is.

Lees ook: Politie fotoshopte verdachte waardoor getuigen 'dader' herkenden

Het was nog niet eerder mogelijk om 4k-beelden van het wrak te schieten, omdat de Titanic op een diepte van ongeveer 12.500 voet in twee grote stukken ligt. Hierdoor is de druk hier ontzettend hoog waardoor het gespecialiseerde apparatuur vereist om zowel de duikers als de filmcamera's goed te kunnen beschermen.

Titanic in vergevorderde staat van ontbinding

Uit de beelden blijkt dat de Titanic in een vergevorderde staat van ontbinding verkeert, waarbij een aantal wetenschappers voorspellen dat het over ongeveer 30 jaar volledig verdwenen zou zijn. De snelle verslechtering heeft ervoor gezorgd dat het bad van de kapitein, wat een favoriet beeld was onder liefhebbers, nu volledig verdwenen is. Dit kan worden toegeschreven aan verschillende factoren: corrosie, sterke zeestromingen en ijzeretende bacteriën die het schip langzaam verteren. Daarnaast wordt is het gewicht van het schip zijn eigen vijand naarmate de verzwakking toeneemt.

Lees ook: Filmen: beeld stabiliseren in nabewerking

Atlantic Productions heeft een preview beschikbaar gemaakt waarin al wat materiaal van de Titanic terug te zien is. Het is nog niet bekend wanneer de volledige documentaire gepubliceerd zal worden.

Bekijk het voorproefje van het beeldmateriaal hieronder:

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke