Tijdelijk: vintage Nikon service in Japan

Tijdelijk: vintage Nikon service in Japan

Renzo Gerritsen 374 0
Goed nieuws voor iedereen die zijn vintage Nikon-camera goed wil onderhouden. Tijdelijk kun je voor onderhoud van klassieke modellen terecht bij Nikon in Japan.

Camerabedrijven beperken hun reparatiediensten meestal tot nieuwere camera's en lenzen waarvan ze veel vervangende onderdelen op voorraad hebben, maar Nikon doet iets anders dan in Japan. Gedurende een beperkte tijd biedt het bedrijf service aan jouw vintage camera's en objectieven.

Tegen een vergoeding zal Nikon een verscheidenheid aan inspecties en aanpassingen uitvoeren op een reeks oudere 35-mm SLR-objectieven en camera's, waaronder de Nikon F, F2, F3, FM en Nikkormat. Als je een klassieke SLR inlevert controleert Nikon onder andere of alle mechanismes binnenin goed werken, of de spiegel goed werkt, je krijgt een body-check en ze maken de buitenkant volledig schoon. In totaal controleren ze de camera op 10 punten. 

Bij objectieven controleert Nikon onder andere de werking van de zoom en scherpstelring, het diafragma, controleren ze op stof en schimmels en maken ze het uiterlijk schoon. In totaal controleren ze de objectieven op 7 punten. 

Het onderhoud zal worden voltooid in een geschatte twee tot drie weken nadat de camera is verzonden naar het Nikon Repair Center in Yokohama. Voor nu lijkt het erop dat deze aanbieding alleen beschikbaar is in Japan. Als je gebruik wilt maken van de service in Japan, moet je je camera vóór 31 maart 2018 toesturen.

RetroCamera

Lees ook: 10 tips voor overstappen naar analoog

Lees ook: Analoge fotografie – Je rolletje zit vol, wat nu?

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo