Super-teleobjectief gemaakt voor NASA te koop

Super-teleobjectief gemaakt voor NASA te koop

Nadja Geskus 14478
Jim Headley heeft een 1000mm f/4.5 super-teleobjectief te koop staan, die speciaal voor de NASA was gemaakt in 1964. Headley kwam met de aankondiging vlak nadat bekend werd dat Canon patent heeft gevraagd op een van de meest indrukwekkende super-teleobjectieven op de markt.

Nieuwe Canon teleobjectief

Canon heeft patent gevraagd op een van de meest indrukwekkende super-teleobjectieven op de markt. Canon zou de formule hebben voor een EF 1000mm f/5.6 DO objectief. Oorspronkelijk is het patent in 2014 aangevraagd, maar pas van de week gepubliceerd. Mogelijk wordt het Canons langste teleobjectief.

De "DO" in de naam van het nieuwe Canon obectief staat voor Diffractive Optics, een objectief technologie waarmee het licht zo kan worden gericht, dat Canon een langere equivalente brandpuntafstand kan maken, zonder de noodzaak van een langere, zwaardere objectief.

Bekijk hier de top 5 bizarre objectieven.

Jim Headley

Na het bericht over het 1000mm teleobjectief, heeft Jim Headley laten weten dat hij een zeldzame Birns and Sawyer Omnitar 1000mm f/4.5 super-teleobjectief te koop heeft staan. Dit is de enige in zijn soort en werd in 1964 in opdracht van de NASA door Birns and Sawyer in Los Angeles ontworpen en werd gebouwd door Astra in Duitsland.

Headley kreeg het objectief zo’n 20 jaar geleden in handen van Rainbow Photo in Laramie. Hij heeft meerdere camera’s voor het objectief en zijn originele hoes, statief en NASA labels geruild. Headley wijdde een website aan het objectief.

NASA

Het objectief werd gebruikt om ruimtelanceringen te documenteren en werd waarschijnlijk gebruikt in combinatie met een filmcamera. Het objectief zal dit najaar worden verkocht door R&R auctions in Amherst.

Super-teleobjectief gemaakt voor NASA te koop
afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja