Sony valt flink in de prijzen

Sony ontvangt record aantal TIPA awards

Christel de Wolff 1981 0
De Technical Image Press Association (TIPA) heeft Sony bekroond met maar liefst zes TIPA awards. Camerafabrikant Sony viel royaal in de prijzen voor innovatie en prestaties op het gebied van digitale beeldverwerking.

Beste Spiegelloze CSC Expert Full Frame

De recent door Sony geïntroduceerde a7 III kreeg de award voor beste spiegelloze full frame expert camera. In deze camera komen alle innovaties op het gebied van beeldsensoren naar voren. De back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met een resolutie van 24.2 megapixels en zijn hoge ISO presentaties zorgde voor de toekenning van de award in deze categorie.

Beste spiegelloze CSC Professional High Res

De a7R  III werd de beste spiegelloze professional high res camera dankzij een evolutionaire sprong in de beeldverwerkingskracht die de Exmor R CMOS-beeldsensor zijn 42,4 megapixels resolutie geeft en opname snelheden tot tien frames per seconden met volledige AF/AE-tracking functionaliteit. Ook op het gebied van film is de a7R III inzetbaar met zijn 4K-videokwaliteit.

Beste Spiegelloze  CSC Professional Hoge Snelheid

De snelle Sony a9 camera maakte grote indruk op TIPA in de categorie Hoge Snelheid. De camera biedt de mogelijkheid om tot 20 frames per seconde te fotograferen zonder blackouts.

Beste CSC Standaard Zoomobjectief

Sony's FE 24-105mm F/4 G OSS standaard zoomlens kwam goed uit de bus dankzij zijn compacte ontwerp en hoogwaardige foto- en videoprestaties. De lens beschikt over een nauwkeurige en stille autofocus en is daarmee een ideale aanvulling voor Sony camera's met E-mount.

Beste CSC Telefoto Zoomobjectief

De nieuwe FE 100-400mm F/4.5-5.6 GM OSS supertelezoomlens was de concurrentie te slim af met zijn snelle AF en compacte ontwerp.

Beste Superzoomcamera

De RX10 IV won in de catagorie Beste Superszoomcamera. De camera van Sony is uitgerust met een snelle 24-600mm F/2.4-4 ZEISS Vario-Sonnar T zoomlens. De RX10 IV kent bovendien een zeer snelle autofocustijd van 0.03 seconden en kan tot 24 frames per seconden fotograferen met volledige AF/AE-tracking.

 

Lees meer: Dit is de Sony a7 III

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel