Nikon valt drie keer in de prijzen tijdens de TIPA World Awards 2023

Redactie DIGIFO... 1887 0

TIPA heeft de TIPA World Awards 2023 bekengemaakt. Nikon heeft drie awards gewonnen dit jaar.

TIPA WORLD AWARDS 2023

TIPA heeft de TIPA World Awards 2023 bekengemaakt. Nikon heeft drie awards gewonnen dit jaar. De Z 30 was het eerste product dat goud mee naar huis nam, de camera werd gekroond tot 'Best APS-C Vlogger Camera'. In de categorie objectieven was de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S de winnaar van 'Best Supertelephoto Prime Lens' en de NIKKOR Z 85mm f/1.2 S de winnaar van 'Best Portrait Lens'. Deze drie awards zijn een erkenning voor Nikons voortdurende inzet om innovatieve apparatuur op de markt te brengen waarmee beeldmakers creatief en technisch hun grenzen kunnen verleggen.

Bekijk alle winnaars in dit artikel

De TIPA-jury prees Nikon voor het snel inspelen op de alsmaar groeiende interesse in vloggen en livestreamen met de introductie van de Z 30, die wordt gezien als de perfecte volgende stap voor contentmakers die overstappen van compactcamera's en smartphones. Daarnaast was de jury erg onder de indruk van de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S, die werd beschreven als 'een droomobjectief voor natuurfotografen'. De NIKKOR Z 85mm f/1.2 S boekte succes dankzij indrukwekkende functies zoals een zeer groot maximaal diafragma, prachtige bokeh en nauwkeurige autofocus.

Het commentaar van TIPA over de Nikon Z 30, winnaar van de 'Best APS-C Vlogger Camera'-award
De TIPA-redacteuren merken op dat Nikon snel heeft ingespeeld op de groeiende vlogging- en livestreamtrends van contentmakers door een product te introduceren dat meer creativiteit en meer opnameopties biedt en een stap verder gaat dan compactcamera's en smartphones. De Z 30 van Nikon biedt 4K-video met 30p, een slow-motion optie voor 1080-video tot 120 bps, een volledig kantelbaar beeldscherm van 7,6 cm (3 inch) en een stereomicrofoon die aan de bovenkant is ingebouwd. Met de speciale accessoires voor vloggers en contentmakers, die apart of als kit verkrijgbaar zijn bij de Z 30, stel je eenvoudig een kant-en-klare setup samen. Deze accessoires zijn onder meer een SmallRig-windmof en een Nikon Bluetooth-afstandsbediening die naadloos kan worden gecombineerd met het ook beschikbare ministatief/de selfie-grip van SmallRig. De Z 30 van Nikon kan worden aangeschaft als losse camerabody of in combinatie met diverse kitobjectieven en is ook compatibel met full-frame Z-objectieven (met de bijbehorende uitsnede) voor andere Nikon-apparatuur.

Het commentaar van TIPA over de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S, winnaar van de 'Best Supertelephoto Prime Lens'-award
De NIKKOR Z 600 is een droomobjectief voor natuurfotografen en bevat een ingebouwde 1,4X-teleconverter die het objectief transformeert naar een f/5.6 van 840 mm. In de buitenlucht werken doe je vaak onder uitdagende licht- en weersomstandigheden, maar een nieuw ontwikkelde 'meso-amorf coating' zorgt voor uitstekende anti-reflectieprestaties en de ARNEO coat en Nano Crystal Coat gaan beeldschaduwen, reflecties en schittering tegen. AF is sterk verbeterd met een 'Silky Swift Voice Coil Motor' die magneten in plaats van tandwielen gebruikt om focusgroepen te bewegen, wat zowel foto- als video-opnamen ten goede komt. Bij een objectief als dit is vibratiereductie van het grootste belang, en hier is dat tot 5,5 stops bij compatibele camerabody's. De constructie en het ontwerp zorgen bij gebruik van een statief voor een balans die het pannen soepeler en responsiever maakt.

Het commentaar van TIPA over de NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, winnaar van 'Best Portrait Lens'
Portretfotografen zullen dit objectief met klassieke brandpuntsafstand, groot maximaal diafragma, prachtige bokeh en robuuste constructie zeker waarderen. Het is een perfecte keuze voor het vastleggen van prachtige mode, bruiloften, boudoir en natuurlijk portretfoto's. Prachtige achtergronden kunnen worden bereikt wanneer je opnamen maakt met open diafragma en bij f/1.2 worden puntlichtbronnen vastgelegd als zachte en 'dromerige' bollen. Dit premium S-Line-objectief van Nikon heeft een superieure optiek, bediening en bouwkwaliteit voor zowel foto's als video's, ondersteund door de dubbele STM-motoren. Met de automatische scherpstelfunctie met prioriteit voor handmatige scherpstelling kun je gemakkelijk overschakelen naar handmatig scherpstellen tijdens de AF-regeling. De programmeerbare instelring maakt het ook makkelijk om de gebruiksinstellingen aan te laten sluiten op de individuele stijl van iedere fotograaf voor alle sferen en onderwerpen.

Over TIPA

De TIPA World Awards worden alom erkend als eerbetoon aan topklasse bedrijven en producten van de hoogste kwaliteit in de branche. De onderscheidingen dienen ook als een belangrijke benchmark en leidraad voor consumenten bij het nemen van aankoopbeslissingen.

www.tipa.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie