Nikon komt als grote winnaar uit de bus

Nikon wint vier TIPA World awards

Eefke Burg 648 0
Nikon heeft met haar D3500, Nikon Z 6, Nikon Z 7 en Nikkor Z 14-30mm vier TIPA awards gewonnen. TIPA staat voor Technical Image Press Association en de awards worden uitgereikt door TIPA, een globale autoriteit in de fotografie industrie.

Nikon Z 6 winnaar beste full frame camera Tipa World Awards

De Nikon Z 6 werd geselecteerd als beste full frame camera. TIPA gaf aan dat de camera goed presteert in weinig licht en ook voor het schieten van videobeelden goed geschikt is. Met de camera kan 4k UHD-video worden geschoten. De camera heeft 24,5 effectieve megapixels en een sensitiviteit van 100-51200 ISO. De 273 focuspunten coveren zo’n 90% van het afbeeldingsgebied. Door een midden bereik scherpte optie kan de gebruiker texturen scherper of zachter maken. Deze functie is zowel in video als in fotografiemodus te gebruiken.

Lees ook: Kan je geld verdienen met stock Fotografie?

Nikon Z 7 beste full frame professional camera

De Nikon Z 7 werd geselecteerd als beste camera voor de full frame professional, deze won dan ook de Beste Full Frame Professional Camera award. De Nikon Z 7 heeft 45,7 effectieve megapixels en produceert volgens de TIPA prachtige grote afbeeldingen. De EVF covert ongeveer 100% en het is mogelijk verschillende parameters te bepalen in de viewfinder. ‘Timecode’ zorgt ervoor dat je gemakkelijk video en geluid van verschillende bronnen met elkaar kan combineren.

Nikon D3500 derde winnaar TIPA World Awards

De derde award werd uitgereikt voor de Nikon D3500. Deze camera werd geselecteerd voor de beste DSLR Camera Award. TIPA omschreef de camera als een compacte en lichtgewichte DSLR die bedoeld is voor fotografen die meer mogelijkheden tot hun beschikking willen hebben. De CMOS-sensor heeft 24,2 effectieve megapixels met een ISO-range van 100-25600. De camera kan 5 frames per seconde schieten en kan Full HD 1080/60p video schieten. Met de handige SnapBridge app van Nikon kunnen gebruikers gemakkelijk hun beelden delen met een smartphone of een ander apparaat dat is verbonden.

Lees ook: Computerprogramma maakt foto van schets

Redenen dat de NIKKOR Z 14-30 mm geselecteerd is voor de Beste spiegelloze wide angle zoom lens award

De Nikkor Z 14-30mm f/4 werd geselecteerd voor de Beste spiegelloze wide angle zoom lens award. Met een design met een vrijwel vlakke voorste lens, is het bij deze wide angle zoom lens mogelijk om filters te kunnen gebruiken. De lens is opgebouwd uit 14 elementen, met vier ED elementen en Nikon’s Nano Crystal coating zodat flaring wordt voorkomen. Het is een lichtgewicht en het objectief weegt dan ook maar 485 gram.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke