Sony lanceert 'Tough', zeer robuuste en snelle SD-kaart

Christel de Wolff 459 0
Sony introduceert een nieuwe serie high-performance geheugenkaarten. De SF-G series TOUGH is snel en betrouwbaar en daarmee de ideale aanvulling voor de DSLR of spiegelloze camera. Sony komt hiermee tegemoet aan de wensen van professionals om foto's en video's altijd en overal veilig op te kunnen slaan.

De Sony SF-G TOUGH series zijn 18 keer sterker dan de standaard SD-kaarten dankzij een monolithische structuur. De kaarten zijn geperst uit één stuk en hebben daarom geen open (kwetsbare) ruimtes. Dat maakt dat deze Sony kaarten buigbestendig (tot 180N) en valbestendig (tot 5 meter), waterbestendig (classificatie IPX8) en stofbestendig (classificatie IP6X) zijn.

Met een schrijfsnelheid tot 299MB/s bij camera's die UHS-II ondersteunen maak je zorgeloos burstopnamen. Een vernieuwd algoritme voorkomt verlies aan schrijfsnelheid en draagt bij aan de burstopnamesnelheid van de camera. De leessnelheid van de camera is 300MB/s. Gekoppeld aan een kaartlezer kunnen de kaarten grote volumes sneller overzetten naar een computer zodat je snel met je foto's aan de slag kunt.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwste SF-G TOUGH geheugenkaarten van Sony hebben een capaciteit van 32GB, 64GB of 128GB en zijn vanaf oktober 2018 verkrijgbaar in de Benelux. Wat deze robuuste SD-kaarten gaan kosten is op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie over geheugenkaarten van Sony vind je hier

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel