Olympus introduceert Stylus Tough TG-860

Redactie DIGIFO... 1457 0
Olympus introduceert de Stylus Tough TG-860, een waterdichte compactcamera voorzien van een 21-105mm-objectief. De camera beschikt over meerdere ontspanknoppen, zodat je vanuit iedere positie een foto kunt maken. Halverwege maart ligt de TG-860 in de winkels voor 299 euro.

Persbericht:

Of je nu aan het mountainbiken bent of aan het kitesurfen: als je mooie actiemomenten perfect wilt vastleggen is een ultragroothoeklens onontbeerlijk. En daarom heeft Olympus de nieuwe STYLUS Tough TG-860 voorzien van de breedste groothoeklens die op dit moment verkrijgbaar is voor compactcamera's (21-105mm*). En dankzij meerdere ontspanknoppen kunnen de echte adrenalinejunkies op elk moment haarscherpe foto's maken, onbewogen selfies en prachtige filmopnamen – met of zonder handschoenen en met de rechter- of linkerhand.

Om te zorgen dat je altijd één hand vrij hebt, kun je de camera met de nieuwe Sport-houder gemakkelijk aan uw uitrusting bevestigen. Het kantelbare lcd is handig bij het maken van selfies of andere opnamen waarbij het lastig is om op de achterkant van de camera te kijken.

De TG-860 kan vanaf afstand, via wifi, worden bediend met een smartphone en als u de Olympus OI.Share-app installeert, kunt u gemaakte opnamen – voorzien van een geotag – direct publiceren op social media. De TG 860 kan onder vrijwel alle omstandigheden worden gebruikt. Hij is waterdicht tot op een diepte van 15 m**, bestand tegen stof, een val vanaf 2,1 m**, een druk van 100 kg** en temperaturen tot -10°C**.

Dit nieuwe model is verkrijgbaar vanaf half maart 2015 in een witte, oranje en zwarte uitvoering, voor een adviesprijs van €299, en wordt geleverd met een gratis garantie-uitbreiding van zes maanden wanneer je online registreert voor een MyOlympus-lidmaatschap***.

Olympus Tough TG-860

* Vergelijkbare waarde bij een 35-mm camera. In februari 2015. Vergeleken met compactcamera's voor outdoorgebruik.

** Waterdicht conform de IEC 529 IPX8-standaardpublicatie. Schokbestendig conform de MIL-standaard (eigen test van Olympus). Druk- en vorstbestendig conform eigen tests van Olympus.

*** Zes maanden in aanvulling op de wettelijk garantieperiode in het land van aankoop.

**** Een filmopname stopt automatisch wanneer de film een bestandsgrootte bereikt van 4 GB of een duur van 29 minuten.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie