Perfect voor filmen met je mirrorless camera

Sony komt met draadloos camera grip voor vloggers

Siem van Woerkom 466 0
Het is geen gimbal, maar 'the next best thing' voor mobiele content creators zegt Sony.

Sony komt met multifunctionele grip

Sony heeft een Shooting Grip / Wireless Remote Commander (of GP-VPT2BT) geïntroduceerd die het comfortabeler zal maken om vlogs en/of reisverslagen op te nemen. Het Bluetooth-apparaat bevat bedieningselementen voor veel voorkomende taken, zoals foto's en video's maken, zoomen en meerdere aangepaste functies. Ook is het mogelijk om de hoek aan te passen en een snelle 180 graden draai te maken  om zo jezelf snel op het scherm vast te leggen. Ook kan de handige grip omgetoverd worden in een statief voor timelapses en andere lange opnames.

 

 

Geen gimbal

Ook al lijkt het zo in de foto's en video's; dit is geen gimbal-stabilisator. Dat is misschien geen probleem als je een vlogger bent. Velen geven namelijk de voorkeur aan meer 'natuurlijke' camerabewegingen. Maar als je iets zoekt om je video's meer soepeler te maken zal je helaas ergens anders moeten kijken.

De grip wordt later in januari wereldwijd aangeboden voor een adviesprijs van zo'n 140 dollar. Hoeveel de grip in Nederland zal kosten is op heden nog niet bekend. Het apparaat werkt met de meeste moderne Sony mirrorless camera's en high-end point-and-shoots, waaronder de Alpha 9-serie, Alpha 7 III-serie, Alpha 6000 serie (6100 tot 6600), de RX100 VII en RX0 II. Geen absurde prijs dus als je regelmatig video-opnamen maakt, maar het kan te veel zijn als je alleen je volgende vakantie probeert te documenteren.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem