'Sony heeft op gebied van spiegelloze fullframe de standaard gezet'

Sony beperkt zich tijdens persdag Photokina tot strategische update

Remco Stunnenberg 275 0
Zou Sony tijdens de persdag van de Photokina, vandaag, nog iets nieuws uit de hoge hoed toveren? Dat was niet de verwachting en die verwachting kwam helaas uit. Wij staan tenslotte altijd open voor nieuwe gear.

Aangezien Sony zijn kruit in de week voorafgaand aan de Photokina in Keulen al had verschoten met de introductie van het nieuwe G-master objectief, de FE 24mm f/1.4 GM, beperkte Sony zich tijdens de persdag van de belangrijkste beurs ter wereld voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onder andere camera’s en objectieven tot een strategische update.

Het was leuk geweest om uit de mond van Kenji Tanaka, Vice President van Sony, tijdens dat strategische pleidooi iets te horen over de recente ontwikkelingen bij de concurrentie Nikon en Canon. Maar helaas, hij sprak met geen woord over de lancering van de Nikon Z6 en de Z7 en de Canon EOS R én daar liet hij zich ook niet toe verleiden. 

Acht spiegelloze fullframe camera’s

Tijdens zijn verhaal focuste Tanaka eens en vooral op Sony dat, ver voor Nikon en Canon, de fotografie markt betrad met spiegelloze full frame camera’s. Vijf jaar geleden om precies te zijn met de Sony a7. Sindsdien lanceerde Sony liefst acht spiegelloze fullframe camera’s.

Tanaka: ‘Sony heeft op dit gebied de standaard gezet. Daarmee hebben wij beeldmakers van over de hele wereld nieuwe mogelijkheden geboden. Innovatie en integratie van de bij Sony beschikbare technologieën zijn niet voor niets dé sleutelwoorden bij Sony.’ Als voorbeeld noemde de vice president het real time Eye AF systeem van Sony. Volgens Tanaka ‘slechts een van de vele voorbeelden van de wijze waarop Sony de technologie binnen de wereld van fotografie verder heeft gebracht’. Een conclusie die wij niet tegenspreken.

Sony’s fundamentals

Ook sprak Tanaka over de vijf zogenoemde fundamentals van Sony: Snelheid, objectieven, beeldkwaliteit, batterijduur en licht en compact. Allemaal gebieden waarop Sony bepaald niet teleurstelt. Die conclusie kunnen we zonder meer trekken.

Met de al aangehaalde introductie van de 24mm f/1.4 GM, vorige week in Italië, bracht Sony het aantal objectieven met de beproefde Sony E-mount op 48. Een aantal dat de komende tijd verder zal groeien, aldus Tanaka.

Honderd procent flexibiliteit

Ook dat laatste was helaas geen nieuws. Zo wisten we aan de hand van de eerder al door Sony gelanceerde roadmap dat het aantal objectieven in de nabije toekomst groeit naar een totaal van zestig. Tanaka: ‘Één mount waarop al die objectieven passen, van full frame en APS-C objectieven tot onze cinema objectieven. Allemaal zonder adapter. De Sony E-mount biedt kortom honderd procent flexibiliteit en is daarmee het ideale platform voor beeldmakers over de hele wereld.’ 

DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special

Nu gratis te lezen: kijk hier voor de DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco