Degelijk en sterk systeem

Sirui mengt zich op de markt van filters

Remco Stunnenberg 870 0
Sirui, eens en vooral bekend om zijn statieven, heeft zich nu ook in Nederland gemengd op de markt van filters en filterhouders. Zo biedt Sirui sinds kort een filterhouder systeem inclusief een polarisatiefilter en verschillende adapter-ringen.

Buiten Nederland was dit systeem al enige tijd te koop. Sinds een kleine week ligt de filterhouder ook bij Nederlandse fotozaken. 

Grondig bestuderen 

Wij konden deze nieuwe set eens grondig bestuderen. Het blijkt een zeer degelijk en sterk systeem, gemaakt van gehard aluminium. Het systeem is bovendien uiterst handzaam. Een nadeel zou kunnen zijn het gewicht. Als gevolg van de materiaalkeuze is de houder wat zwaarder dan veel andere filterhouder systemen.

Uitgebreide lijn

Naast dit systeem biedt Sirui ook een uitgebreide lijn van filters, van vast grijs tot reverse en van reverse tot grijsverloop. Uiteraard in diverse varianten. Deze filters zijn stuk voor stuk gemaakt van optisch glas. Dat maakt de filters misschien kwetsbaar en ook wat zwaarder, maar biedt volgens Sirui wel 'een maximale kwaliteit'.

Prijs

Het filterhouder systeem ligt in de winkels voor een prijs van €129,-.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco