Selfies gemaakt op Mars

Selfies gemaakt op Mars

Redactie DIGIFO... 661 0
Stel je voor: je gaat op vakantie naar Mars, wat neem je mee? Julien Mauve dacht het wel te weten en bracht in zijn fotoproject een toeristische versie van de rode planeet tot leven. Natuurlijk moet er dan ook even een selfie genomen worden met een selfiestick!

Sony World Photography Award

Julien Mauve won met zijn fotoserie “Greetings from Mars” de 2016 Sony World Photography Award voor professionele conceptuele fotografie. In de serie heeft Julien Mauve een wereld gecreëerd waarin wij op vakantie kunnen naar de rode planeet. Eenmaal daar doen we natuurlijk alle toeristische dingen, zoals selfies maken met een selfiestick.

Toeristisch Mars

De grappige fotoreeks is gemaakt in het Wilde Westen van Amerika. Het enige wat Julien Mauve nodig had was een landschap vol rotsen, stenen, diepe kloven en natuurlijk geen enkel teken van biologisch leven. In de nabewerking heeft Julien Mauve soms wat bomen moeten weg halen en de kenmerkende rode gloed van Mars moeten toevoegen. De fotograaf heeft zelfs foto’s van NASA gebruikt om zijn versie van de rode planeet tot leven te laten komen.

Het werk van Julien Mauve kun je bekijken op zijn website, Facebook of Instagram.

Mars

Mars

Mars

Mars

Mars

Mars

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie