Buitenaards leven?

Foto alien aanval blijkt onderzoek NASA

Fenna Kiebert 563 0
Twee succesvolle raketlanceringen in Noorwegen hebben de lokale bevolking verward. Nadat twee oranje stippen door de lucht waren gelanceerd, verschenen plotselinge gloeiende wolken en kleurrijke lichten. Door deze kleuren en lichten, werd gedacht dat het om een alien aanval zou gaan.

Geen alien aanval, maar een NASA experiment

Er bleek geen sprake te zijn van een alien aanval. In plaats daarvan maakten de raketten deel uit van AZURE (Auroral Zone Upwelling Rocket Experiment), een door NASA gefinancierd experiment om meer te leren over de stroom van deeltjes in de ionosfeer.

Twee raketten werden de lucht in geblazen, vanuit het Andøya Space Center in Noord-Noorwegen.

Lees meer: Astrofotografen maken long-exposure ruimte foto van 1060 uur

De lichtshow verklaard door NASA

Naar verluid gebruikten de raketten tijdens de lancering chemische tracers - trimethylaluminium (TMA) en een barium-strontium-mengsel – waardoor onderzoekers de stroom van neutrale en geladen deeltjes konden volgen. Dit zorgde voor de spectaculaire lichtshow. Volgens een woordvoerder van NASA helpen deze tracers de NASA om de kolkende verticale winden te meten die elektrisch geladen deeltjes en energie door de atmosfeer mengen, waarbij de dichtheid en temperatuur van de wind worden geregistreerd.

 

 

‘Buitenaardse aanval’ vastgelegd op film

De Noorse nieuwswebsite VOL beschreef dat de politie veel berichten over de lichten ontving. Fotograaf Michael Theusner legde het geheel vast tijdens de opname van een timelapse van het noorderlicht. Hij gaf aan dat zelfs hij een beetje nerveus was en twijfelde of hij te maken had met een alien aanval.

Terwijl de twee AZURE-raketten vertrokken vanuit het Noorse Andøya Space Center, was  fotograaf Michael Theusner bezig met zijn timelapse. Hij stond op een locatie ongeveer 180 kilometer ten zuiden van de lancering. Theusner schreef in een beschrijving van de timelapse op YouTube dat hij ‘toevallig’ beelden van de raketten en hun daaropvolgende lichtshow heeft vastgelegd.

Credit: NASA Wallops

Lees meer: Foto hack: lakens gebruiken als softbox

Toen Theusner de kleurrijke lichten van de NASA zag, wist hij eerst niet wat het was; hij noemde het voor de grap 'een buitenaardse aanval', maar een zoekactie op internet onthulde al snel wat hen had veroorzaakt, schreef hij daarna.

Tags: alien aanval blijkt NASA, alien, aanval buitenaardse wezens, buitenaardse wezens aanval, foto buitenaardse wezens.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna