Seascapes: Zeegezichten maken? Let op deze instinkers

Christel de Wolff 1004 0
In de herfst waaien veel mensen graag uit aan het strand. Ook landschapsfotografen weten hun weg te vinden naar het strand, voornamelijk 's morgens vroeg en 's avonds laat. Wil jij goed voorbereid op pad? Check dan eerst dit artikel.

Het strand is voor veel mensen niet alleen een plek om in het hart van de zomer te liggen zonnen. Ook op een winderige of juist windstille herfstdag is het de place to be voor wie er even uit wil. Ook fotografen raken maar nooit uitgekeken op het strand en de zee. En dat is ook niet zo raar. Het ziet er elke dag weer anders uit. Veel landschapsfotografen zijn gek op de zee en kunnen soms uren staan wachten op die éne perfecte plaat. Wil jij ook die perfecte plaat maken? Zorg dan dat je in ieder geval je instellingen juist hebt, want er is niks zo vervelend als een hele dag fotograferen en er thuis achter komen dat het toch niet helemaal goed is gegaan. Bekijk voor je naar het strand gaat dus zeker even onderstaande video.

Lees ook: 6 veel voorkomende fouten in landschapsfotografie

 

 

Volgens Nigel Danson is er één instelling die bepaalt hoe goed je zeegezicht er uit komt te zien: sluitertijd. Of je nu een actie-opname wilt makenvan opspattende golven of juist een sereen beeld wil maken, de sluitertijd is de sleutel tot succes. Tenminste, dat lijkt naar voren te komen in de video. En hoewel het inderdaad zeer nauw kan komen als het gaat om het fotograferen van de zee, komen er natuurlijk nog veel meer belangrijke facetten kijken bij dit genre.  Denk alleen al aan het gebruik van filters en het juiste objectief. Maar vergeet ook zeker niet jezelf en zorg voor voldoende (droge) kleding, eten en drinken. 

Leer landschappen fotograferen van de beste

Wil jij aan de slag met seascapes en andere landschapsbeelden? Check dan eerst onderstaand artikel waarin DIGIFOTO Pro Ambassadeur en talentvol landschapsfotograaf Karin de Bruin vertelt over het gebruik van filters in haar fotografie. 

Lees ook: Karin de Bruin over landschapsfotografie en het gebruik van filters

En ben je inmiddels geinspireerd geraakt maar weet je nog niet goed hoe je aan de mooiste locaties kunt komen? Ook daar weet Karin wel raad mee:

Lees ook: DIGIFOTO Pro Ambassadeur Karin de Bruin legt uit hoe je aan mooie fotolocaties komt

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel