Tijd voor zwart-wit!

Schiet prachtig zwart-wit werk met de nieuwe Leica M10 Monochrom

Siem van Woerkom 429 0
Op zoek naar een camera die de beste zwart-wit tonen kan bieden? Leica heeft de oplossing.

Leica komt met 's werelds beste zwart-wit camera

Leica Camera AG heeft de volgende stap in hun succesvolle digitale zwart-wit fotografieconcept gezet en presenteert de nieuwe Leica M10 Monochrom. Met een nieuw ontwikkelde zwart-wit sensor van 40 megapixels levert de volgende generatie camera's uitzonderlijke foto's die een geheel nieuw kwaliteitsniveau bereiken in zwart-witfotografie.

De zwart-wit sensor met ultrahoge resolutie van de M10 Monochrom levert beelden met natuurlijke scherpte en voorheen ongeëvenaarde resolutie van details in alle lichtomstandigheden. Tegelijkertijd is de nieuwe M10 Monochrom de eerste zwart-witcamera in het 'rangefinder' systeem segment met een uitzonderlijk breed gevoeligheidsbereik van ISO 160 tot ISO 100.000. Foto's gemaakt bij alle ISO-instellingen bezitten een fijnkorrelige weergave zonder storende artefacten. Zoals het geval is met alle Leica M-camera's, is de nieuwe zwart-wit sensor ideaal afgestemd op alle lenzen van de Leica M-portefeuille en maakt volledig gebruik van hun prestaties met betrekking tot contrast, resolutie en weergave van de fijnste structuren. 

Bekende Leica kwaliteit

De technische details en het bedieningsconcept van de M10 Monochrom zijn identiek aan die van de serieproductie M10-P, een bijzonder discrete versie van de Leica M-Camera die zich volledig concentreert op de meest essentiële camerafuncties. De functies omvatten een bijna geluidloze sluiter en de stilste ontspanknop van alle M-camera's ooit gebouwd, waardoor het de ideale tool is voor het maken van foto's op momenten wanneer je in de achtergrond wil blijven, zoals bruiloften.

Het ontwerp van de M10 Monochrom is ontworpen om zo onopvallend en minimalistisch mogelijk te zijn. De camera heeft geen Leica rode stip-logo aan de voorzijde en heeft alleen het discreet gegraveerde logo ‘Leica M10 Monochrom’ op de bovenplaat. Het ontbreken van met kleur gevulde gravures is een ontwerpelement dat bovendien het zwart-wit karakter van de camera benadrukt.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem