Unaniem tot winnaar verkozen

Saskia Aukema wint International Photo Festival Leiden

Redactie DIGIFO... 863 0
Afgelopen zaterdag, tijdens de kick-off van het nieuwe seizoen van het International Photo Festival Leiden, heeft de jury Saskia Aukema uitgeroepen tot winnaar van de vierde editie van het festival. Aukema won de prijs met haar serie 'Gesluierd', over niqaabdragende vrouwen in Nederland.

Aukema begon drie jaar geleden met dit fotoproject waarin ze het vertrouwen van de niqaabdraagsters zodanig voor zich wist te winnen dat ze intieme portretten van de vrouwen kon maken, zonder hun gezicht te laten zien. De jury was erg onder de indruk van de gewetensvolle journalistieke aanpak van Aukema en koos haar unaniem uit tot winnaar van het IPFL.

Wij waren zaterdag ook aanwezig op de bekendmaking van de winnaar en hebben ook al even met Aukema kunnen praten over haar project, eerdere projecten en de toekomst. In de aanloop van het festival zullen wij het interview met Aukema (uiteraard) publiceren.© Saskia Aukema© Saskia Aukema

Lees ook: Update: International Photo Festival Leiden presenteert geselecteerde fotografen

International Photo Festival Leiden

Het International Photo Festival Leiden is een uniek fotografiefestival dat zich volledig richt op opkomende fotografen. Alleen fotografen die maximaal vijf jaar geleden een fotografie-opleiding hebben afgerond mogen meedoen aan het festival. Het International Photo Festival Leiden hoopt zo een mooie springplank te bieden voor beginnende fotografen die graag naam willen maken in de internationale fotografiewereld.

Het festival zal van 7 tot en met 15 april 2018 plaatsvinden op de Lammermarkt in Leiden.

Kijk voor meer informatie op de website van het International Photo Festival Leiden.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie