Samyang komt met werelds breedste groothoekobjectief

Samyang komt met werelds breedste groothoekobjectief

Jonas Bloemen 1109
Transcontinenta kondigt de komende maanden acht nieuwe Samyang objectieven aan voor DSLR en mirrorless camera’s. De eerste daarvan is de Samyang XP 10mm F3.5 voor Canon Full-Frame DSLR camera’s.

LEES OOK: Samyang AF 14mm f/2.8 F

De Samyang XP 10mm F3.5 heeft een beeldveld van maar liefst 130 graden en is daarmee het breedste groothoekobjectief ter wereld. Het geeft de fotograaf tal van creatieve mogelijkheden. Het ultragroothoekobjectief is handmatig scherp te stellen en brengt de beeldkwaliteit naar een nog hoger niveau. Net als de reeds bestaande Samyang XP 14mm F2/2.4 heeft de XP 10mm F3.5 een hoog oplossend vermogen, ontworpen door professionele digitale camera’s met 50 MegaPixel en voor 8K videoproducties.

Samyang

Samyang lensdesing 

Het objectief heeft in totaal achttien lensdelen in elf groepen. Zeven speciale optische lensdelen voor het maximaliseren van de beeldkwaliteit, van het centrum tot in de hoeken van het beeld en in krachtige kleuren. Het gebruik van drie asferische lensdelen, één hoogbrekend lenselement en drie extra lage dispersie lensdelen zorgen voor het minimaliseren van extreme vervorming en hinderlijke aberraties. Met de Samyang XP 10mm F3.5 is het vanaf nu mogelijk om een wijds landschap of interieur vast te leggen met een beeldhoek van 130 graden, en dat in de hoogste resolutie die mogelijk is. 

De Samyang XP 10mm F3.5 met Canon EF vatting zal media maart beschikbaar zijn voor een advieskoopprijs van €1149.