Een boek met weinig woorden maar vol sprekende beelden

Safari! De Essentie

Redactie DIGIFO... 1429 0
De Belgische Ingrid Vekemans zegde in 2007 haar baan op, kocht haar eerste digitale camera en vertrok voor drie maanden naar haar geliefde Afrika. Inmiddels is ze een award winnende Wildlife fotograaf met een geheel eigen stijl. In juni verscheen haar eerste boek: 'Safari! De Essentie'.

Dit boek staat vol prachtige Wildlife beelden die Ingrid de afgelopen tien jaar maakte tijdens haar trips in Afrika. Zelf noemt Ingrid dit boek 'het antwoord op de vraag die heel veel mensen mij stellen: 'wat is dat toch met jou dat je enkel en alleen naar Afrika reist?' Ingrid: 'Mensen begrijpen niet dat ik daar nooit genoeg van krijg en willen vaak weten wat die aantrekkingskracht toch is. Die vragen heb ik in verschillende hoofdstukken proberen te beantwoorden. Het is een boek met weinig woorden maar vol sprekende beelden.'

Interesse in dit boek? Kijk hier

In de cameratas van Ingrid

Ingrid maakt haar beelden met de Nikon D810 en de Nikon D850. 'Deze camera's gebruik ik in combinatie met de volgende objectieven en converters: de Nikkor AF-S VR 500mm f/4, Nikkor AF-S VR 300mm f2.8, Nikkor AF-S 70-200mm F2.8 G IF-ED VR II Nano, Nikkor AF-D 50mm f/1.8, Tamron SP AF 90mm f/2.8, Nikkor AF-S 16-35mm F4.0 G IF-ED VR Nano, Nikon AF-S TC-14EII, Nikon TC-20 E AF-S Teleconverter III. Daarnaast maak ik gebruik van de Nikon Speedlight SB-700 flitser en een reeks oude analoge lenzen met adapters. Verder werk ik met Lee en Haida filters, reflectiescherm, zaklamp, lichte paraplu en de inmiddels onmisbare leesbril. Uiteraard heb ik ook een statief en verder zou ik mijn bonenzak voor geen geld willen missen. Op safari is die laatste een must!'

Voor DIGIFOTO Pro 3.2018 hadden wij een uitgebreid interview met Ingrid. Je vindt dit artikel onder de kop 'Het hart gevolgd'.

Nog geen abonnement?

Je haalt DIGIFOTO Pro voor €5,95 in huis. Ontvang je onze magazines liever op je deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Lees ook: Nu in de winkel: DIGIFOTO Pro 3.2018

Lees ook: Fotowedstrijd: Wildlife

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie