DIGIFOTO Pro Awards

Review: alu-dibond afdruk Zor.com

Redactie DIGIFO... 2116 0
Een mooie foto maken is één, maar je wilt je werk natuurlijk ook op een mooie manier presenteren aan familie, vrienden of klanten. Een afdruk op aluminium-dibond is dan een goede optie. Kleuren en contrasten komen op die manier prachtig helder over. We bestelden zo’n afdruk bij Zor.com. Hoe goed is een Zor-Alu afdruk?

Je dierbare foto wil je natuurlijk zo fraai mogelijk presenteren. Een afdruk op aluminium dibond is dan een goede keuze, want zo’n print is mooi, stevig en kan binnen en buiten opgehangen worden.

Zor.com

Bij Zor.com kun je terecht voor zo’n afdruk op aluminium dibond. Eén van de grote voordelen van dat materiaal is dat het een ongelooflijk luxe uitstraling heeft. Je foto krijgt een chique uitstraling en gaat enorm lang mee door de duurzame afwerking.

Duurzaam

Een afdruk op alu-dibond van Zor.com bestaat uit twee dunne blaadjes alumium en een kern van lage dichtheid polyethyleen. Een heel stevig materiaal, terwijl je zelfs een grote afdruk eenvoudig op kunt tillen. Zware kwaliteit in een lichte uitvoering. Een Zor-Alu-afdruk is weerbestendig, waterafstotend, roestbestendig, lichtbestendig en behoudt zijn vorm. En, je kunt de afdruk zowel binnen als buiten ophangen.

Onze foto

Om te kijken of de beweringen van Zor in werkelijkheid ook kloppen, hebben we een afdruk op aluminium besteld in de maat 40 x 60 centimeter. Als afbeelding hebben we gekozen voor een foto die we recent gemaakt hebben in Japan. Het is een foto met veel contrast en een afwisseling tussen lichte en donkere delen, zodat we deze belangrijke punten goed konden controleren bij de uiteindelijke afdruk.  

Het bestelproces is eenvoudig en verliep snel en vlekkeloos. Verrassend was de snelle doorlooptijd van de print, binnen enkele dagen lag de afdruk goed verpakt bij ons op het bureau. De afdruk zelf is mooi van kleur, scherpte en contrast. Als je schuin tegen de plaat aankijkt zie je een hele lichte korrelstructuur zitten die over heel de afbeelding heen loopt. Dit geeft de afdruk een luxe uitstraling. De afwerking van de afdruk, bijvoorbeeld aan de randen, is goed.

Kleuren en contrasten

Details in onze schaduwen en hooglichten zien er op de afdruk net zo uit als in ons bronbestand, een belangrijk criterium voor de serieuze fotograaf. Mocht je dat willen kun je ook gebruikmaken van een speciaal ICC-profiel om de kleuren van bronbestand en afdruk geheel gelijk te trekken. De algehele beeldkwaliteit van de afdruk is goed en we kunnen een afdruk bij Zor dan ook aanbevelen.

Keuze bij Zor.com

Qua maatvoering is er overigens meer dan genoeg keuze. Zor.com biedt een assortiment met 17 standaardmaten aan en als je graag een afwijkend formaat ontvangt is dat ook geen probleem.

Conclusie 

We zijn verrast door de kwaliteit van de alu-dibond-afdruk van Zor.com. De kwaliteit van het resultaat is prima en ook het bestelproces is vlot en goed verlopen. Niet onbelangrijk: we zijn ook positief verrast door de prijzen van Zor. Kortom: ben je op zoek naar een afdruk op alu-dibond, kijk dan ook eens bij Zor.

Prijs: vanaf € 3,99
Info: Zor.com/nl

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie