Review: Afdruk op HD Metal

Redactie DIGIFO... 4720 1
Je werk online presenteren of met een tablet aan anderen laten zien is erg makkelijk, maar maakt niet zoveel indruk als een echte afdruk groot aan de muur. We bekijken de 'HD Metal'-print van Herinneringen op Linnen in het formaat 60x40cm.

HD Metal is een van de nieuwste methodes om je werk te presenteren en bestaat uit een dunne plaat aluminium, die is voorzien van een coating. Op deze laag wordt met een speciale techniek de foto aangebracht. Je hebt keuze uit een matte uitvoering of hoogglans, we bestelden beide versies. De prijs komt uit op 68 euro per afdruk voor het door ons gekozen formaat. Dat is niet duur, gezien de kwaliteit die je in huis haalt.

HD Metal

De aluminiumplaat is een paar millimeter dik en voelt zeer stevig aan. Dat komt mede door het stevige balkensysteem achter de plaat. Aan deze balken is een kunststof ribbeltje bevestigd, waarmee je de afdruk eenvoudig op kunt hangen. De plaat hangt dan een paar centimeter van de muur af, wat voor een erg mooi ruimtelijk effect zorgt. Kleine formaten zijn ook leverbaar met een tafelstandaard, zodat je de foto op een vlakke ondergrond neer kunt zetten. Prettig is dat de hoekjes van de plaat licht zijn afgerond. Daardoor zitten er geen scherpe kantjes aan het materiaal. Bovendien is het materiaal krasbestendig en watervast, dat maakt een afdruk op HD Metal erg duurzaam.

HD Metal Back

We hebben niets te klagen over de fotokwaliteit. Kleuren worden natuurgetrouw weergegeven en de afdrukken zijn gedetailleerd en scherp. Bij de hoogglans-uitvoering is het contrast iets hoger en worden de kleuren door de glans feller weergegeven. Dit ziet er spectaculair uit, maar je ziet wel spiegelingen van lampen of ramen in de glanzende laag. Kies je voor de matte variant, dan heb je daar geen last van. De kleuren ogen dan ook iets rustiger. Welke variant je kiest is uiteindelijk een kwestie van smaak. Beide HD Metal-afdrukken hebben ons absoluut weten te overtuigen.

Goud AwardPrijs: vanaf €29,- (20x30 cm)
Info: herinneringenoplinnen.nl/hd-metal

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Tom00

Wat mij nu onduidelijk is, of dit een advertorial is of niet?