Zou jij het aan AI overlaten om je beste foto's te printen?

Google wil je beste 10 beelden maandelijks voor je uitprinten

Siem van Woerkom 840
De tech gigant Google heeft een AI ontwikkeld om iedere maand de beste foto's van je mobiel automatisch uit te printen en naar je thuis op te sturen.

Aparte nieuwe service in dit digitale tijdperk

Google Photos is begonnen met het testen van een abonnementsprogramma voor 'maandelijkse fotoafdrukken'. Het bedrijf stuurt je 10 afdrukken die 'automatisch worden geselecteerd uit je laatste 30 dagen met foto's. 'Dit abonnementsprogramma is een manier om uw beste herinneringen elke maand rechtstreeks bij u thuis af te leveren' zegt Google. Voor zo'n 8 dollar per maand krijgen abonnees 4×6 foto's afgedrukt op mat, wit karton.

Hoewel het automatische proces gebruik maakt van de AI van Google Foto's om te zien welke foto's het beste gelukt zijn, kun je een van de drie thema's kiezen voor de maandelijkse afdrukken. Er is dus nog enige invloed van echte mensen aanwezig.. Google noemt de eerste optie 'mensen en huisdieren' de populairste. Ook kun je de foto's bewerken voordat ze worden afgedrukt. De opties die zijn gelekt voor de service zijn als volgt;

Mostly people and pets: beleef de beste momenten van mensen en huisdieren opnieuw. Ontvang elke maand afdrukken met deze foto's en andere geweldige foto's.
Mostly Landscapes: bezoek je meest memorabele plaatsen opnieuw. Ontvang elke maand afdrukken van uw buitenopnamen, stadsgezichten, landschapsfoto's en meer.
A little bit of everything: mix het door elkaar! Krijg een mix van al je beste momenten! Foto's van mensen, landschappen en andere foto's die je elke maand ontvangt.

Google zegt dat service voorop staat

Geleverd in een kartonnen envelop, stelt Google zich voor dat deze afdrukken 'perfect zijn om op de koelkast, in een lijst te plaatsen of als cadeau te geven aan de belangrijke mensen in je leven.' Momenteel is dit printabonnement op Google Foto's geclassificeerd als een 'proefprogramma' in de VS. De geselecteerde personen zien de banner 'U bent uitgenodigd voor de maandelijkse proefversie van fotoafdrukken' om mee te doen bovenaan Google Foto's in hun browser.

Dit printabonnement op Google Foto's is een opmerkelijke uitbreiding van de Print Store van de dienst. Het bedrijf begon met softcover- en hardcoverfoto's in 2017, voordat het vorig jaar werd uitgebreid naar canvasafdrukken. Een andere service die de app begon te bieden, was direct printen bij winkels zoals CVS of Walmart (die in Nederland natuurlijk iets minder bekend zijn).

Het is ook een interessant model voor terugkerende inkomsten voor een service die anders zonder betaling kan worden gebruikt door de gratis onbeperkte back-upoptie te kiezen. Deze optie is op dit moment de meest gekozen versie van Google Photos. De service werkt onbeperkt, maar alle foto's die opgeslagen worden in de cloud zijn niet van volledige resolutie.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem