Reuters gaat robotcamera's inzetten op Olympische Spelen

Julian Huijbregts 1943
Persbureau Reuters gaat op de Olympische Spelen fotograferen met behulp van robots die voorzien zijn van een dslr. Via een joystick worden de camera's op afstand bediend door de fotografen.

Onlangs bracht Getty Images een video naar buiten waarop het fotoagentschap laat zien hoe ze de nieuwste technieken in zullen zetten tijdens de Olympische Spelen. Getty krijgt concurrentie van onder andere Reuters, ook dat agentschap heeft grootse plannen.

Fabrizio Bensch vertelt daar meer over op het blog van Reuters. Samen met fotograaf Pawel Kopczynski gaat hij momenten vastleggen vanuit unieke hoeken met behulp van robots die van dslr's voorzien zijn. De robots kunnen bewegen en via de joystick kan ook ingezoomd en afgedrukt worden. Momenteel zijn de fotografen al bezig met het opzetten van de robotsystemen in Londen.

Al sinds 2009 werken de twee fotografen aan de nieuwe technologie. De camera's kunnen niet alleen op afstand bestuurd worden, bestanden worden ook razendsnel verzonden naar de klant. De robots zijn onder andere al getest op het Wereldkampioenschap Atletiek in Zuid-Korea.

Reuters Robot

Het robotsysteem van Reuters-fotografen Fabrizio Bensch en Pawel Kopczynski