Smarter, better, faster, stronger.

Canon introduceert robot arm voor camera-lijn

Siem van Woerkom 1088
Een robot arm die ervoor zorgt dat je makkelijker shots kan maken van sport-evenementen. Zou jij hem gebruiken?

Canon komt met robotarm

Sportfotografie en nieuwsmedia vereisen vaak uitgebreid gebruik van externe fotografie om stilstaande beelden vast te leggen vanuit verschillende gezichtspunten of hoeken die mogelijk niet worden bereikt met conventionele fotografiemethoden. Daarom heeft Canon de release van het Canon Robotic Camera System CR-S700R aangekondigd, een afstandsbedieningssysteem voor het maken van foto's.

Het systeem is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van professionele fotografen om camera's op afstand te bedienen en zo stilstaande beelden voor de media te maken. Het Canon Robotic Camera System CR-S700R draait om een ​​externe panhead die kan worden gebruikt om op afstand foto's te maken en te maken met een compatibele EOS-camera en lens. Het systeem bevat een kleine en lichtgewicht gatewaybox: de IP-cameracontroller CR-G100. Met de CR-A100 Camera Remote Application (apart verkrijgbaar) kunnen gebruikers meerdere camera's vanaf een pc bedienen, live-viewbeelden weergeven en op afstand een camera activeren of tegelijkertijd met meerdere camera's fotograferen.

canon

Vooral perfect voor sport-evenementen

Door een speciaal mechanisme te gebruiken dat roteert om een ​​centrale as loodrecht op de optische as van de lens, kan de externe pankop bewerkingen uitvoeren zoals zoomen, 'panning' en kantelen van de aangesloten camera met minimale verschuiving van gewicht en balans. De afstandsbedieningoplossing kan ideaal zijn om onderwerpen met hoge snelheid te volgen en heeft een draaicirkel tot 260 mm.

Canon's focus op het vastleggen van stilstaande beelden heeft het mogelijk gemaakt om een ​​compacter en lichter ontwerp te bereiken, terwijl de IP-cameracontroller CR-G100 helpt bij het elimineren van gecompliceerde en omvangrijke bedrade verbindingen, wat betekent dat één persoon meerdere camera's kan bedienen. De pc-software (in licentie gegeven met het Robotic Camera System CR-S700R) is ook afzonderlijk verkrijgbaar om een ​​camera te bedienen met behulp van de IP-cameracontroller CR-G100, waardoor de workflow van het fotograferen van stilstaande beelden op de nieuwssite wordt gestroomlijnd.

canon
afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem