Publiceer werk van professionele kwaliteit met Blurb

Redactie DIGIFO... 1578 0
Blurb® is een onafhankelijk publicatieplatform met ruimte voor eigen creativiteit. Ons platform en onze community helpen iedereen die zakelijk of privé gedrukte of digitale fotoboeken, standaard boeken en magazines wil maken, publiceren en verkopen—van auteurs tot designers en van fotografen tot bedrijven.

Advertorial

Er zijn voor elk vaardigheidsniveau gratis (bekroonde) tools voor het maken van boeken en voor de lay-out—van BookWright, de DTP-tool van Blurb, tot de online tool Bookify™ en de Adobe® InDesign® plug-in of de geïntegreerde tool voor Adobe® Lightroom®. Met Blurb kan iedereen een boek in eigen beheer uitgeven.

Er zijn vijf snijformaten voor fotoboeken: klein vierkant (18 x 18 cm), standaard staand (20 x 25 cm), standaard liggend (25 x 20 cm), groot liggend (33 x 28 cm) en groot vierkant (30 x 30 cm).

De papierkeuze loopt uiteen van standaard, halfmat fotopapier (118 g/m²), tot onze serie Mohawk-papiersoorten van ProLine (tot 190 g/m²). Verder kun je kiezen uit een paperback of een hardcover met stofhoes en ImageWrap, met keuze uit verschillende kleuren achterschutbladen en linnen omslagen.

Standaard boeken zijn beschikbaar in drie snijformaten: pocket (13 x 20 cm), standaard (15 x 23 cm) en standaard staand (20 x 25 cm). Er zijn vijf soorten ongecoat papier en voor de omslag kun je kiezen uit een paperback of een hardcover met stofhoes of ImageWrap.

Magazines zijn uitsluitend beschikbaar in 22 x 28 cm. Er is keuze uit Economy en Premium papiersoorten.

Voor bestellingen vanaf 300 exemplaren zijn er meer opties mogelijk (en kom je in aanmerking voor staffelkorting). Deze opties op maat zijn bijvoorbeeld reliëfopdruk met folie, reliëfopdruk, rugbanden, leeslinten en achterschutbladen op maat.

Blurb maakt het ook mogelijk voor gebruikers om elk bij ons gemaakt boek of magazine om te zetten in e-books met vaste lay-out. Het omzettingsproces levert een zeer waarheidsgetrouwe afspiegeling van de gedrukte versie op met behoud van het ontwerp. BookWright-gebruikers kunnen bovendien elk RTF-bestand (Rich Text Format) importeren, waarna het wordt omgezet in een standaard EPUB3- of KF8-bestand (Kindle Format 8) met de functie voor e-books met een flexibele lay-out.

Hulp nodig? Schakel dan het door Blurb goedgekeurde Dreamteam in. Dat zijn experts op het gebied van schrijven, ontwerpen, illustreren.

Verder zijn er nog oplossingen voor print-on-demand en offsetdruk, met opties voor de verkoop en distributie via Amazon, Barnes & Noble en 39.000 online boekenwinkels*, de Apple iBooks Store en de online Bookstore van Blurb waar gebruikers profiteren van 100% van de gemaakte winst.

Waar wacht je nog op? Maak indruk. Maak vandaag nog je eigen fotoboek!

*De standaard boekformaten van Blurb zijn alleen geschikt voor verkoop via Amazon en Barnes & Noble. Fotoboeken kunnen alleen via Amazon.com worden verkocht.

Blurb

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie