Profotonet: Fotoalbums nieuwe stijl

Profotonet: Fotoalbums nieuwe stijl

Redactie DIGIFO... 2658 0
Fotoalbums die kwalitatief al hoogwaardig zijn qua afwerking en weergave... kan dat nog beter? Ja, dat kan nog beter en dat bewijzen ze bij Profotonet ook. Ze maken de albums vanaf deze maand met een nieuw en luxer linnen voor een prachtige kaft en ook het fotoalbumpapier is vernieuwd voor een nog intensere kleurweergave.

Je had al ruim de keuze bij Profotonet aan linnen en kleuren qua kaftmogelijkheid voor de fotoalbums. Echter, waren het verschillende materialen en kon het allemaal wel wat luxer, fleuriger en mooier. En dat is precies wat ze nu aanbieden, een prachtige diversiteit aan kleuren van hetzelfde materiaal. En wat ziet het er mooi uit: strak, professioneel en kleurrijk.Naast de fotocover kun je nu voor linnenmateriaal kiezen uit de kleuren zwart, grijs, groen, blauw, rood, paars, lichtblauw en roze. De linnen materialen zand, olijf, cappuccino en kaki blijven gewoon in het assortiment. Net als de leren wit en zwart en de fotocover op fotopapier en linnen. Keus genoeg dus! 

Wat opvalt is dat bijna geen enkele andere aanbieder zo’n uitgebreide keuze heeft aan kaftmateriaal. Vaak kun je alleen kiezen voor een standaard fotocover. Profotonet maakt het fotoalbum op deze manier luxer, creëert rust, keuze en een moderne maar elegante afwerking.

En we mogen alvast een klein tipje van de sluier geven… het wordt binnenkort nog beter. Vanaf september kun je op diverse materialen ook een tekst in de kaft laten laseren/graveren. Hoe gaaf is dat! Met name voor trouwreportages, babyalbums, maar ook je eigen vakantie is dat een heel mooie toevoeging. Wij zijn nu al fan!

Bekijk alle covermogelijkheden tot in detail.

Fujicolor HD Album Paper

Waar je bij andere aanbieders vaak ook goedkopere papiersoorten kunt kiezen, is bij Profotonet alleen het beste goed genoeg en krijg je standaard een fotoalbum met fotobladen van echt fotopapier – het Fuji album papier.

Wat is het verschil? Bij Profotonet printen ze het fotoalbum niet met een digitale drukpers, maar belichten zij dit op fotochemisch papier. Dit levert de meeste heldere en levendige kleuren op. Digitale drukpersen hebben namelijk een veel kleiner kleurenspectrum dan foto’s waardoor uw foto’s doffer en donkerder worden. Drukwerk kenmerkt zich bovendien door fijne rastervorming in de beelden. Echt fotopapier kenmerkt zicht door een breed kleurbereik, sprekende kleuren en perfect scherpe foto’s zonder rasters waardoor uw fotoboek adembenemend wordt. 

Links: foto afgedrukt op gewoon papier. Fletse kleuren en zichtbare rasters.
Rechts: Een afdruk op fotopapier. Heldere, sprankelende kleuren en haarscherpe kwaliteit zonder rasters.

Daarbij kun je kiezen uit twee varianten voor de fotoalbums: Fujicolor Lustre Album Paper en Fujiccolor HD Glossy Album Paper. In de benaming zie je al een verschil, de Glossy variant is een HD (wat voor High Definiton staat) uitvoering en de Lustre niet. Dat is nu gelijk getrokken. Wat betekent dat het Lustre Album Paper (die overigens standaard is voor de fotoalbums van Profotonet) nu is vervangen door de HD Lustre variant, waardoor de foto’s nog mooier en scherper uit het fotoalbum springen. In het kort heeft het HD papier een toplaag die het product beschermt tegen hoge temperaturen en hoge vochtigheid en heeft het papier een hogere maximale densiteit (Dmax = zwarting). Dat betekent dat de zwarting nog hoger en beter is, wat overigens ook ten goede komt aan de scherpte van de foto’s. Dit wordt ook wel ‘image sharpness’ genoemd. En dat allemaal voor dezelfde prijs als de gewone Lustre variant. Hebben wij dan ook niets meer aan toe te voegen.

Fotoalbums nieuwe stijl dus. Compleet vernieuwd. En met de vakantie in het vooruitzicht... maak prachtige foto's en maak er een mooie herinnering van in de vernieuwde fotoalbums van Profotonet.  

Lees alles over de fotoalbums, papiersoorten en afwerking bij Profotonet.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie