Professioneel filmen met je smartphone: Zhiyun SMOOTH-X

Christel de Wolff 274 0
Stabiele beelden maken met je smartphone? Zhiyun lanceert de Zhiyun SMOOTH-X, een stijlvolle gimbal ter grootte van je handpalm.

Opgevouwen past het accessoire, dat slechts 246 gram weegt, zo in je tas of zelfs in je broekzak. Dat je geen ruimte hebt, of geen zin om te sjouwen, is dus geen argument meer om géén stabiele beelden te maken. Met de gratis XY Cami app, beschikbaar voor iOS en Android, biedt de Zhiyun SMOOTH-X nieuwe manieren om je dagelijkse leven vast te leggen en unieke content te creëren.

Ontvouw jouw mogelijkheden met deze opvouwbare gimbal!

 

 

Belangrijkste kenmerken Zhiyun SMOOTH-X

De Zhiyun SMOOTH-X is een nieuwe opvouwbare smartphone gimbal. Door de verticale arm van de SMOOTH-X te draaien, kun je je gimbal veranderen in een stijlvolle gadget ter grootte van je handpalm. Klein genoeg om in een rugzak, schooltas of zelfs een broekzak te steken. Dankzij het unieke ontwerp blokkeert de gimbal as nooit het zicht, zelfs niet bij ultra-groothoekopnamen.

Met de Zhiyun SMOOTH-X kun je de wereld vanuit een breder perspectief ontdekken door handig gebruik te maken van de ingebouwde aluminium telescoop functie. De telescopische grip biedt je een extra toepassing die je ongetwijfeld kent van de zogenaamde ‘selfie-sticks’. Het vergroot het bereik van je SMOOTH-X met een extra 260mm. Nu kun je meer vrienden op je video of foto krijgen, simpelweg meer vastleggen en zodoende extra plezier met je nieuwe gimbal beleven.

Met het handige bedieningspaneel kun je moeiteloos fotograferen, filmen en het in-/uitzoomen regelen. Met de multifunctionele M-knop kun je je favoriete momenten vastleggen in diverse modi en in letterlijk een handomdraai schakelen tussen horizontale landschap en verticale portret opnamen.

De gebruiksduur van de gimbal, indien volledig opgeladen, is maar liefst 5,5 uur en mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je de Zhiyun SMOOTH-X direct opladen via je powerbank en ondertussen gewoon blijven gebruiken!

De nieuw toegevoegde intelligente 'gebaren controle', gesture control, maakt de Zhiyun SMOOTH-X tot de perfecte metgezel tijdens individuele reizen of bij het maken van groepsfoto's. Maak gewoon met je vingers een ‘V-teken’ of zwaai naar de camera om te beginnen met het maken van een foto/video. Zo hoef je de timer instellingen niet eens te gebruiken.

Waar je ook gaat, de Zhiyun SMOOTH-X volgt je met gemak. Je hoeft alleen maar het gewenste object van je video-opname in te kaderen en daarna laat je de SMOOTH-X simpelweg de rest doen. Slow motion, immersive timelapse én panorama zijn daarnaast ingebouwde opties die je snel en eenvoudig kunt gebruiken. Je ziet de Zhiyun SMOOTH-X is van alle gemakken voorzien.

ZY Cami App voor meer geavanceerde functies

De gratis ZY Cami App opent een nieuwe wereld van filmmaken voor je. De ZY Cami App, beschikbaar voor iPhone en Android, biedt een eco-systeem dat slim, vriendelijk en eenvoudig is, maar ook over diverse geavanceerde professionele functies beschikt. Nu is er bovendien geen noodzaak meer om achteraf tijd te besteden aan die vervelende, vermoeiende videobewerkingen. De SMART-filmmodus biedt een palet van vooraf ingestelde verhaalsjablonen met geïntegreerde aangepaste muziek, camerabewegingen en speciale effecten. Maak je eigen toffe film in slechts enkele minuten.

Beschikbaarheid en prijs Zhiyun SMOOTH-X 

De nieuwe Zhiyun SMOOTH-X is nu beschikbaar in de Benelux. Er zijn 2 verschillende uitvoeringen en dito aantal kleuren. De standaard SMOOTH-X en de SMOOTH-X Essential Combo. De adviesverkoopprijs inclusief B.T.W. voor de SMOOTH-X bedraagt € 69,99. De SMOOTH-X  Essential Combo wordt geleverd inclusief een mini statief en een beschermende tas. De adviesverkoopprijs voor de SMOOTH-X Essential Combo bedraagt € 79,99.  Het overzicht van beschikbaarheid ziet er als volgt uit:

  • Zhiyun SMOOTH-X - Grey: € 69,99 – nu leverbaar
  • Zhiyun SMOOTH-X - White: € 69,99 - leverbaar vanaf begin juni
  • Zhiyun SMOOTH X Essential Combo - Grey € 79,99 - leverbaar midden juni
  • Zhiyun SMOOTH-X Essential Combo - White € 79,99 - leverbaar midden juni

Lees ook: #thuisblijven deel 1: verbaas jezelf eens over de fotogenieke details in eigen huis

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel