Indrukwekkend compact, grootse prestaties

Preview: Sigma 56mm F/1.4 DC DN Contemporary

Remco Stunnenberg 343 0
SIGMA gaf DIGIFOTO Pro de mogelijkheid om nog voor de officiële verschijning al even aan de slag te gaan met de SIGMA 56mm F/1.4 DC DN Contemporary. Een indrukwekkend compact objectief met optische prestaties die vergelijkbaar zijn met SIGMA’s Art-lijn.

Dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht van 270 gram is de SIGMA 56mm f/1.4 DC DN Contemporary ideaal om overal mee naar toe te nemen. Bovendien biedt dit nieuwe objectief een uitmuntende kwaliteit die zonder enige twijfel vergelijkbaar is met de optische prestaties van de terecht zeer geroemde SIGMA Art-lijn. Het diafragma van f/1.4 biedt hoogwaardige beelden met een goede controle over de scherptediepte. Het stelt je bovendien in staat ook bij weinig licht de mooiste foto's te maken. Zijn zeer vloeiende autofocus dankt dit objectief aan zijn stappenmotor en het geoptimaliseerde optisch ontwerp. Dat maakt dit objectief ook uitermate geschikt voor video. Verder is het objectief zo ontworpen om lensflare en ghosting te minimaliseren. Ook heeft het SIGMA 56mm f/1.4 objectief zoals we dat van SIGMA gewend zijn een stof- en spatwaterdichte vatting dankzij een rubberen sealing.

Lees ook: Prijs en beschikbaarheid nieuwe SIGMA 70-200mm f/2.8 DG OS HSM | Sports bekend

Lees ook: Nieuw! SIGMA's absolute all-rounder

SIGMA 56mm f/1.4 DC DN Contemporary: derde in de lijn

Dit nieuwe objectief is het derde f/1.4 objectief in de contemporary-lijn. Het eerste objectief in deze serie was de standaard 30mm f/1.4 DC DN | Contemporary, gevolgd door de 16mm f/1.4 DC DN | Contemporary. Als derde voegt SIGMA nu dus de kleinste mid-telelens toe aan deze serie, de 56mm f/1.4 DC DN | Contemporary.

Prachtig bokeh

Dit nieuwste objectief in de Contemporary lijn levert een prachtig bokeh (achtergrondonscherpte) in combinatie met een zeer fraaie en subtiele scherpte op f/1.4. Zeker in combinatie met een camera met een APS-C sensor. En ja, dat mogen we bijzonder noemen aangezien deze effecten vaak een stuk kleiner zijn bij een crop camera (APS-C) vergeleken met full frame camera’s. Wanneer we alle eigenschappen van dit nieuwe objectief bij elkaar “gooien”, kunnen we concluderen dat de 56mm f/1.4 DC DN | Contemporary perfect is voor dagelijks gebruik. Daarnaast is dit objectief ook uitermate geschikt voor portretten of nachtopnames. Een 56mm objectief levert omgerekend op een crop camera een brandpuntafstand van 85mm, en laat dat nu juist een van de meest ideale brandpuntsafstanden zijn voor het maken van portretfoto's.

Belangrijkste kenmerken van de SIGMA 56mm f/1.4 DC DN Contemporary met Sony E-vatting.

Adviesverkoopprijs €469

Brandpuntsafstand 56mm

Maximaal diafragma f/1.4

Minimaal diafragma f/16

Aantal diafragmabladen 9 (afgerond)

Filtermaat 55mm

Lensconstructie 10 elementen in 6 groepen

Minimale scherpstelafstand 50cm

Lees ook: Preview: SIGMA 40mm f/1.4 DG HSM Art

Lees ook: 'Wat SIGMA ontwikkelt en in de markt zet, is goed en gaat lang mee'

 

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco