Prachtige video van fotomanipulatie

Prachtige video van fotomanipulatie

Nadja Geskus 967

Tegenwoordig worden de meeste beelden bewerkt, maar soms zelfs zo goed dat je niet eens meer door hebt dat je naar een compleet verzonnen plaatje zit te kijken. Fotograaf Sebastian Pichard maakte een video waarin je precies ziet hoe hij een foto van een auto compleet anders maakt. Het resultaat is verbluffend!

Fotomanipulatie

Met de technieken die vandaag de dag mogelijk zijn, weet je soms niet eens meer of je nou naar een foto of een CGI zit te kijken. IKEA bijvoorbeeld maakt een catalogus waaruit grotendeels van de foto’s bestaat uit CGI’s. Deense fotograaf Sebastian Pichard is één van die fotografen die zijn beelden op een bizarre manier weet te bewerken. Hij plaatse een auto van de ene foto, in een compleet andere omgeving.

Prachtige video van fotomanipulatie

Omgeving

Pichard begint met een foto van een auto die voor een vervallen gebouw staat. Het beeld is wat scheef en ziet er ietwat vreemd uit, zo’n mooie glimmende auto voor een vervallen gebouw. Wat Pichard vervolgens doet is het beeld compleet manipuleren. Hij plaatst de auto in een prachtige bergketen met een bewolkte lucht. Elk grassprietje, elke wolk is zorgvuldig geplaatst. Het eindresultaat is een beeld waarvan je bijna niet ziet dat het bewerkt is. Wat vind jij van dit soort beelden? Spectaculair, of onzinnig?

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja