Gebouwen in een waterdruppel

Gebouwen in een waterdruppel

Nadja Geskus 1597

Iedereen herkent de prachtige gebouwen van grote steden. De Sagrada Familia, het Empire State Building. Memorabele gebouwen die al tal van keren op de foto zijn gezet. Dusan Stojancevic fotografeerde deze plekken toch op een hele andere manier, namelijk weerspiegeld in een waterdruppel.

Van groot naar klein

De gigantische gebouwen die Dusan Stojancevic fotografeert, lijken op deze manier net miniatuurgebouwen. In de de afgelopen 15 jaar heeft Stojancevic verschillende steden gefotografeerd, die zich verbergen in talloze kleine regendruppels. Zo fotografeerde hij torenhogen gebouwen, herkenbare bruggen en schitterende lichten, die zijn weerspiegeld in een simpele waterdruppel.

Toen Stojancevic een foto uit zijn raam nam, ontstond het idee voor deze serie. Sindsdien fotografeert hij deze kleine werelden in steden over de hele wereld, van New York tot Barcelona.

Waterdruppel

Stojancevic zoekt, voor het maken van zo’n kleine wereld in een waterdruppel, naar druppels op een metalen oppervlak. Vervolgens maakt hij een prachtige macrofoto van die druppels. De meeste van zijn waterdruppelfoto’s schiet hij digitaal. Toch zijn er ook sommige foto’s die hij heeft geschoten op film. Maar of de foto nou op film is geschoten of digitaal, het zijn altijd macrofoto’s en de foto’s worden nooit bewerkt in Photoshop. ‘Dat is de reden waarom de foto’s meestal niet helemaal scherp zijn en altijd een blur hebben, maar het geeft een soort van artistiek tintje aan de foto’s.’

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja