Mustsee: de miniatuurfoto’s van Felix Hernandez

Mustsee: de miniatuurfoto’s van Felix Hernandez

Jasper van Bladel 1628

We hebben vaker werk van fotograaf Felix Hernandez laten zien, want zijn werk is inspirerend en bijzonder knap gemaakt. Dan hebben we het over de foto’s, maar bovenal over het inspirerende proces dat daaraan vooraf gaat. Hij maakt scenes in zijn foto’s namelijk helemaal zelf, in miniatuur.

In eerste instantie lijkt het alsof de foto’s van Hernandez gewone gebouwen laten zien, maar bij nadere inspectie zie je dat het gaat om miniaturen. Die miniaturen bouwt hij zelf in zijn werkplaats, met materialen als hout, piepschuim en verf. Een proces dat best een tijdje duurt, want hij geeft veel aandacht aan details en dat kost nu eenmaal veel tijd.

Locatie

Vervolgens neemt hij de modellen (in delen) mee naar buiten en fotografeert ze in een passende setting. Bij dit model, een ietwat vreemdsoortig betonnen strandhuis, is dat dus het strand. Bij het maken van de foto voegt hij nog wat natuurlijke details als zand, wind en water toe om het geheel nog een stukje completer te maken. Het eindresultaat is een fraaie foto, maar vooral een knappe prestatie. 

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper