Na 80 jaar een nieuw begin

Polaroid is terug met de nieuwe OneStep 2-camera

Redactie DIGIFO... 4482 0
Op de dag 80 jaar nadat Polaroid het leven zag, en zestien jaar na het faillissement, is de moeder van de instant-foto’s weer terug met een nieuwe camera en nieuwe film. De camera ontworpen als opvolger van de Polaroid OneStep die instant-fotografie 40 jaar geleden zo populair maakte.

De nieuwe OneStep 2 is een instant-camera met een minimalistisch ontwerp dat daardoor voor iedereen zeer makkelijk in gebruik moet zijn. De camera is uitgerust met een flitser, een zelfontstanner en een stevige accu waarmee je maar liefst 60 dagen foto’s kan maken.

Ook komt Polaroid met een nieuwe film, de i-Type instant film, in zwart-wit, kleur en verschillende speciale edities. De film is ontwikkeld om de speciale sfeer waar Polaroid bekend mee is geworden goed vast te leggen.Polaroid OneStep 2

Lees ook: Review: Impossible I-1

Polaroid – terug van nooit weggeweest

In 1937 introduceerde Edwin Land het legendarische merk Polaroid dat in de loop der tijd een synoniem werd voor instant-foto’s. In 2001 ging het bedrijf, door de opkomst van digitale fotografie, failliet en in 2008 sloot de laatste filmfabriek de deuren. Deze fabriek werd later opgekocht door ‘The Impossible Project’ dat een grote passie had voor instant-fotografie en dit graag terug op de markt wilde brengen. Vorig jaar introduceerde Impossible dan ook de Impossibel I-1, een instant-camera met interessante nieuwe functies.

In Mei kocht ‘The Impossible Project’ de naam Polaroid en nu is het bedrijf helemaal terug.Polaroid OneStep 2

Lees ook: Eerste trailer van documentaire Impossible Project uitgebracht

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Polaroid OneStep 2-camera moet vanaf 16 oktober beschikbaar zijn voor een adviesprijs van $ 100,-. De i-Type film kost $16,- voor een pak met acht films. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van Polaroid.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie