Doe-het-zelf met Fuji Instax

Mustsee: Instant-camera van Lego

Redactie DIGIFO... 1531 0
Met Lego kun je van alles maken. Van ruimteschepen tot kastelen en wereldsteden. De mensen achter InstaxMagic gingen onlangs weer eens aan de slag met hun Lego-verzameling en bouwden een Instant-camera van Lego. En hij werkt nog ook.

Hoewel de Lego-camera is gebaseerd op een Fuji Instax-camera, is het meer dan een paar blokjes die aan de zijkant zijn geplakt. De Instax-camera is helemaal uit elkaar gehaald en alleen motor van de Instax is terug te vinden in deze Lego-camera. Het objectief is afkomstig van een oude Yashica 635 en de camera is uitgerust met een tweede lens waardoor je makkelijk van boven het beeld kan zien om je te helpen met de compositie.

 

Lees ook: Overal Lego – Een project van Michal Kulesza

InstaxMagic

De Lego-camera is gemaakt door de mensen achter InstaxMagic: liefhebbers van instant-foto's die graag instant-camera's aanpassen om er het beste uit te halen of er een unieke camera van te maken. Zo hebben ze meerdere Instax-camera's uitgerust met speciale objectieven, bijzondere meetzoekers, flitsers en filters. Eind vorig jaar begon InstaxMagic met het maken van deze Lego-camera en nu is er video van deze bijzondere camera in actie.

Kijk voor meer informatie op de website van InstaxMagic.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie