Naakt terug in Amerikaanse Playboy

Naakt terug in Amerikaanse Playboy

Jasper van Bladel 2579

Het klinkt ook als een vreemde ontwikkeling: Playboy dat geen naakt meer in hun magazines plaatst. Dat is toch de core-business van het magazine zou je zeggen. Toch deden ze het, vorig jaar. Onder leiding van de toenmalige CEO werd besloten om geen naakt meer te plaatsen. Dat zou passé zijn in deze tijden van overvloedige online aanwezigheid van naaktfoto’s. Nu wordt die beslissing teruggedraaid.

Met de presentatie van het online maart-aprilnummer is naakt dus weer terug in Playboy. Het was een fout om naakt te weren uit het magazine, zegt Cooper Hefner. De kleinzoon van oprichter Hugh Hefner zegt dat de manier waarop Playboy naakt gebruikte misschien wat ouderwets was geworden, maar dat naakt an sich geen enkel punt hoeft te zijn.

Naked is normal

Op de cover van het nieuwste nummer is dan ook ‘Naked is normal’ te lezen, afgedrukt op een naaktfoto van actrice Elisabeth Elam. Overigens is de Nederlandse Playboy nooit gestopt met het afbeelden van naakt. De hoofdredacteur vergeleek het ontbreken van naaktfotografie in Playboy ooit als ‘een broodje kroket, maar dan zonder kroket’.

 

Our March/April 2017 cover #NakedIsNormal https://t.co/FhCkcmnV0S pic.twitter.com/WSxMElDa94

— Playboy (@Playboy) 13 februari 2017

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper