Pentax WG-10, waterdicht tot 10m diepte en schokbestendig bij een val van 1,5m

Redactie DIGIFO... 1209 0
PENTAX RICOH IMAGING FRANCE S.A.S. maakt met genoegen de introductie bekend van de PENTAX WG-10 digitale compactcamera. Het compacte, lichtgewicht camerahuis van dit typische outdoormodel beschikt over een breed scala aan betrouwbare functies, inclusief waterdichte en schokbestendige eigenschappen, om fotografie en video onbezorgder en nog spannender te maken.

De Pentax WG-10 krijgt een adviesprijs van  219 euro en is leverbaar einde februari 2013.

Ontwikkeld als een instapmodel van de betrouwbare, heavy-duty PENTAX WG serie is de WG-10 ontworpen opdat iedereen simpel, onbekommerd maar toch spannend kan fotograferen, zowel buitenshuis als onderwater. Ondanks het compacte en lichtgewicht camerahuis bezit de WG-10 uitstekende basiseigenschappen om voortreffelijk en betrouwbaar te functioneren onder zware omstandigheden buitenshuis: waterdicht tot een diepte van 10m en dat gedurende twee uur continue gebruik; bestand tegen schokken bij een val van 1,5 meter en bestand tegen lage temperaturen tot wel –10°C. Tevens beschikt de WG-10 over een groot aantal geavanceerde, creatieve functies, zoals de originele PENTAX Digital Microscope functie om voorwerpen die vaak voor het blote oog onzichtbaar zijn, vast te leggen in oogverblindende afbeeldingen. De WG-10 is compleet uitgerust voor een uitgebreid aantal toepassingen, van foto's buitenshuis tot alledaagse snapshots, maar is eveneens geschikt voor zakelijk gebruik.

Belangrijkste eigenschappen

1. Heavy-duty constructie voor onderwaterfotografie tot 10 meter diep gedurende twee uur onafgebroken gebruik
Het luchtdichte camerahuis van de WG-10 is niet alleen waterdicht tot wel 10 meter diep en dat gedurende twee uur onafgebroken gebruik (komt overeen met de IPX8 of JIS Class 8 eigenschappen betreft waterdichtheid), maar ook schokbestendig,* stofdicht,** koudebestendig,*** en drukbestendig****, ten einde voortreffelijk en betrouwbaar te functioneren onder zware, veeleisende omstandigheden buitenshuis.

* Gemeten volgens originele PENTAX teststandaard (val van een hoogte van 1,5m op het oppervlak van een 5cm dikke multiplex plaat, volgens de 516.5-Shock Method van de MIL-Standard 810F.
** Gemeten volgens originele PENTAX teststandaard, komt overeen met IPX6 of JIS Class6.
*** Gemeten volgens originele PENTAX teststandaard waarbij wordt aangetoond dat de camera is bestand tegen temperaturen van -10°C.
**** Gemeten volgens originele PENTAX teststandaard waarbij de camera wordtverzwaard met een gewicht tot 100kgf/9,6N of kilogramkracht.

2. Digitale microscoop functie voor microscopische observatie
De WG-10 beschikt over een innovatieve Digital Microscope modus*, die het onderwerp vergroot weergeeft op het LCD-scherm voor observatie en voor het fotograferen van de microscopische wereld die vaak onzichtbaar blijft voor het blote oog. Dankzij de vijf macro- LED's geplaatst rond de lenstubus wordt bij microscopische opnames het onderwerp helderder en egaler verlicht dan met omgevingslicht. Om onscherpte door beweging van camera en onderwerp te minimaliseren kunnen kortere sluitertijden worden verkregen door gebruik te maken van de functie Instant Lichtversterking die automatisch het verlichtingsniveau van de macroverlichting verhoogt op het moment van de opname. Een macrostandaard wordt bijgeleverd om een minimale voorwerpsafstand van slechts één centimeter mogelijk te maken bij langdurige observatie en tijdens de opname.

* Bij selectie van deze functie wordt de afbeelding opgenomen in 2.0 megapixels (in de beeldverhouding 16:9).

3. Afbeeldingen in hoge kwaliteit zijn realiseerbaar dankzij de allernieuwste super-resolutie technologie
In aanvulling op de superhoge resolutie van ong. 14,0 effectieve megapixels en de state-of-the-art beeldprocessor, biedt de WG-10 tevens geavanceerde beeldprocessorfuncties die mogelijk zijn dankzij de allernieuwste super-resolutie technologie om scherpe en heldere opnames in een hoge resolutie te realiseren. Daardoor kan de gebruiker moeiteloos scherpe afdrukken in een hoge resolutie verkrijgen, met goed weergegeven details, zelfs wanneer afbeeldingen worden
vergroot tot posterformaat.

4. HD video-opnames
De HD video-opname functie van de WG-10 maakt met groot gemak videoclips van hoge kwaliteit mogelijk (1280 x 720 pixels, beeldverhouding 16:9, 30 beelden per seconde). Het biedt tevens een fors aantal beeldbewerkingsfuncties, zoals een foto-opname samenstellen vanuit videodata en het invoegen van titels aan het begin en eind van een videoclip. Daarnaast is een micro-HDMI aansluiting aanwezig op het frontpaneel van het camerahuis voor simultane output van HD videoclips met geluid naar externe apparatuur.

5. Groot, 2,7-inch LCD-scherm
De WG-10 is voorzien van een groot, 2,7-inch kleuren LCD-scherm met een horizontaal verbrede 16:9 verhouding en ong. 230.000 dots. De originele PENTAX AR (Anti-Reflection) coating minimaliseert hinderlijke schittering en reflecties en
garandeert een scherp en helder schermbeeld, zelfs bij fel zonlicht.

6. 5x optische zoomlens met 28mm groothoekbereik
In het compacte camerahuis van de WG-10 is een 5-voudige optische zoomlens geplaatst met een zoombereik van 5mm tot 25mm (kleinbeeld equivalent van ong. 28mm groothoek tot ong. 140mm medium telebereik). Deze veelzijdige zoomlens is uitermate geschikt voor een groot aantal onderwerpen en scènes, van groothoekopnames van spectaculaire landschappen tot familie- en groepsfoto's en teleopnames.

7. Drievoudige beeldstabilisatie compenseert meerdere soorten trillingen
(1)Pixel Track SR mechanisme
Dit geraffineerde mechanisme compenseert automatisch ongewenste cameratrillingen tijdens een foto-opname door deze opnames digitaal te bewerken.
(2)Digital SR mode*
Zodra de camera bij foto-opnames te weinig licht detecteert wordt automatisch de gevoeligheid verhoogd tot wel 6.400 ISO, zodat het mogelijk wordt te werken met een kortere sluitertijd, waardoor de ongewenste effecten van camerabewegingen en van bewegende onderwerpen bij slechte lichtomstandigheden worden geminimaliseerd.
(3)Movie SR mode**
Gedurende video-opnames compenseert deze digitale beeldstabilisatie schommelende beelden als gevolg van camerabewegingen effectief door toepassing van exclusieve software waardoor prachtige, stabiele videoclips ontstaan zonder bewegingsonscherpte.

* Bij toepassing van deze modus zal het opnameformaat worden gefixeerd op 5.0 megapixels (2592 x 1944 pixels).
** Bij toepassing van deze modus zal de beeldhoek kleiner zijn dan bij normale opnames

8. Overige eigenschappen

I. High-speed gezichtsherkenning met assistentiemodus bij zelfportret
II. Auto Picture modus selecteert automatisch de meest geschikte opnamemodus uit 16 verschillende opnamemodi
III. 12 digitale filters voor creatieve toepassingen
IV. Digitale groothoekfunctie voor het samenstellen van een afbeelding met extra grote beeldhoek (gelijk aan een opname met een 21mm lens in kleinbeeld eqv.) vanuit twee separate opnames
V. Software voor beeldbeoordeling, -bewerking en -opslag meegeleverd: MediaImpression 3.6.1LE (Windows versie, geschikt voor Windows 8) en MediaImpression 2.2LE (Macintosh versie, geschikt voor Mac OS X 10.8)
VI. Geschikt voor Eye-Fi draadloze LAN SD geheugenkaarten

Meer informatie vindt u op: www.press.pentax.eu

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie