Parisa Taghizadeh ontvangt Pride Photo Award 2014

Redactie DIGIFO... 1276 0
Op vrijdag 29 augustus ontvangt fotograaf Parisa Taghizadeh de Pride Photo Award 2014 voor een foto uit haar serie 'Boy.' Aansluitend op de prijsuitreiking opent wethouder Simone Kukenheim de tentoonstelling met de winnaars van 2014 in de Oude Kerk in Amsterdam.

Persbericht:

Taghizadeh's winnende serie portretteert haar zoon die, toen hij vijf jaar oud was, erg hield van dingen die doorgaans met meisjes worden geassocieerd. De serie onderzoekt wat jongetjes wel en niet mogen voor de wereld hen in de mal perst waar een man in onze samenleving aan hoort te voldoen. Parisa Taghizadeh, die woont in Nieuw Zeeland, was een van de 375 deelnemende fotografen met 62 verschillende nationaliteiten.

BOY © Parisa Taghizadeh
BOY © Parisa Taghizadeh

Tijdens de prijsuitreiking zal de jury voorzitter Simon Njami (Kameroen/Frankrijk) de jurykeuzes toelichten. Zes van de fotografen die een prijs wonnen in een van de vier categorieën of een eervolle vermelding kregen zullen bij de uitreiking aanwezig zijn. Namens het bestuur van Pride Photo Award reikt Maurits Musch de prijzen uit.

De tentoonstelling omvat werk van (in alfabetische volgorde): James M. Barrett (VK), Clare Carter (VK), Jean-Jérôme Destouches (Frankrijk), John Paul Evans (VK), Preston Gannaway (VS), Ashley Golsby (Australië), Álvaro Laiz (Spanje), Yijun Liao (China), Mads Nissen (Denemarken), Farida de Pauw (België), Viviana Peretti (Italië), Shahria Sharmin (Bangladesh), Aldo Soligno (Italië), Parisa Taghizadeh (VK) en Giorgio Taraschi (Italië). De volledige lijst met winnaars is te vinden op: www.pridephotoaward.org/winners-2014.

30 augustus tot en met 26 oktober 2014

De tentoonstelling is samengesteld door Marga Rotteveel (Photorevolt) en is te bezichtigen van zaterdag 30 augustus tot en met zondag 26 oktober 2014 in de Oude Kerk te Amsterdam op het Oudekerksplein. Geopend maandag tot zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie