Panasonic S1H enige hybride film en fotografie camera die gebruikt mag worden voor producties van Netflix

Panasonic S1H enige hybride film en fotografie camera die gebruikt mag worden voor producties van Netflix

Eefke Burg 482 0
Dat de Panasonic S1H een monster is op het gebied van video was al bekend. Nieuw is echter dat de camera zijn plaats heeft ingenomen naast veel duurdere camera's en als enige hybride film en fotografiecamera gebruikt mag worden voor Netflix-producties.

Lees ook: Nieuw: Olympus OM-D E-M5 Mark III

Panasonic S1H als enige hybride camera op Netflix-lijst

De productiehandleiding van Netflix geeft aan dat ten minste 90% van het materiaal dat voor Netflix geschoten wordt gemaakt moet worden met één van de camera's op de goedgekeurde lijst. Op de goedgekeurde lijst staan veel verschillende camera's van verschillende producenten, maar er is maar één hybride film en fotografiecamera op te vinden: de Panasonic S1H.

Op de lijst met goedgekeurde camera's staan daarnaast een stuk duurdere filmmodellen, zoals de Canon C700, de RED Ranger Helium 8k en nog veel andere camera's. Elk van deze camera's richt zich uitsluitend op video en de prijzen van de meeste van de camera's lopen op tot in de vijf cijfers. De Panasonic is met € 4.000,- zeker niet goedkoop, maar is betaalbaar in vergelijking met de rest van de camera's op de goedgekeurde lijst. Het is dan ook zeker een goede optie voor lowbudget producties die hun inhoud op het platform willen krijgen.

Lees ook: Hoe je je kan onderscheiden als fotograaf – minidocumentaire fotograaf Daniel Milnor

Voorwaarden content Netflix

Filmmakers die de camera gebruiken voor Netflix-content, moeten in V-log minimaal 4k opnemen met 4:2:2 10-bit ALL-I (400 Mbps), samen met enkele andere vereisten. De volledige lijst met goedgekeurde camera's en opnamevereisten is hier te zien.

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke