Panasonic introduceert Lumix GX9 en Lumix TZ200

Mark IJsendoorn 1172 0
Panasonic zet op hun conferentie in Palma de Mallorca hun nieuwe producten voor 2018 op een rij, waaronder de nieuwe Lumix GX9 spiegelloze camera en de Lumix TZ200 superzoom compactcamera.

Lumix GX9 - live vanuit Palma de Mallorca

Redacteur Dre de Man doet live verslag vanuit Palma de Mallorca:

Panasonic begint 2018 goed met maar liefst twee nieuwe camera’s. De Lumix GX9 volgt de GX8 op, en is voorzien van een 20,3-megapixel Digital Live MOS-sensor zonder low-pass filter. Omdat kleurtoon, verzadiging en helderheid afzonderlijk worden gedetecteerd, is het dynamisch bereik van de camera bijzonder flink.  De GX9 heeft bovendien een bijzonder snelle AF van 0,07 seconden en een burstmodus van 6 tot 9 fps. De elektronische zoeker is tot 80 graden kantelbaar, zodat het gemakkelijk is om te fotograferen of filmen vanuit minder voor de hand liggende hoeken.

Voor video is de GX9 redelijk goed uitgerust. De camera kan video’s in 4k opnemen met 30fps. De Lumix GX9 is bovendien uitgerust met 5-assige Dual I.S. (Image Stabiliser) om onscherpte nog effectiever tegen te gaan en beelden nauwkeuriger te kunnen vastleggen. Deze beeldstabilisatie is niet alleen handig bij het maken van video’s, maar ook bij het nemen van foto’s met lange sluitertijden. De Lumix GX9 zal als losse body op de markt komen voor €899,-.

Lumix TZ200

Naast de Lumix GX9 kondigt Panasonic ook de Lumix TZ200 aan. Deze compactcamera met een 1"-sensor is uitgerust met een Leica ultragroothoeklens van 24 mm, met maar liefst 15x optische zoom. De zoomlens levert heldere beelden met minimale flare of ghosting, en is ook geschikt voor het nemen van macroshots. De Lumix TZ200 neemt video op met een resolutie van 4k bij 30/25fps. Het toestel zal met een adviesprijs van €799,- op de markt komen.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark