Oypo-App categoriseert foto's schoolfotografen ter plekke

Redactie DIGIFO... 1239 0
Fotografen kunnen vanaf vandaag een App downloaden, die het categoriseren van foto’s al tijdens het fotograferen automatiseert. De door Oypo ontwikkelde App is een primeur op de markt. Deze App levert school- en evenementenfotografen een aanzienlijke tijdwinst op.

Persbericht:

De App maakt op een innovatieve manier gebruik van QR-codes waardoor de schoolfotograaf na een fotosessie enkel nog de foto’s die hij wil verkopen hoeft te uploaden naar zijn webwinkel. De App zorgt ervoor dat deze foto’s vervolgens automatisch in mappen per leerling worden opgesplitst. Met slechts één druk op de knop voorziet de fotograaf alle foto’s van een uniek wachtwoord en kan hij inlogkaarten (laten) afdrukken en verstrekken aan de ouders. Met deze inlogkaarten hebben ouders direct toegang tot de map met daarin de schoolfoto’s van hun zoon of dochter en kunnen zij de gewenste bestelling plaatsen.

Schoolfotografen zijn met de Oypo-App flexibel in hun keuze om mét of zonder leerlingenlijst te fotograferen. De keuze is afhankelijk van hun eigen behoefte of van die van de school. Fotografen kunnen leerlingenlijsten uploaden naar hun account, waarna ze in de App beschikbaar zijn. Fotografen die tijdens het fotograferen met de App werken, hebben als voordeel dat de foto’s na het uploaden automatisch worden toegewezen aan de afzonderlijke mappen met de namen en de ID’s van de gefotografeerde leerlingen.

Ouders die online bestellen selecteren zelf welke foto’s en fotoproducten ze willen kopen. Ze worden dus niet ‘opgescheept’ met een door de school of de fotograaf samengesteld setje fotoafdrukken. Scholen profiteren van een afname in handlingstijd en hoeven geen contant geld meer te innen. Ook is er een combinatie mogelijk, waarbij fotografen als vanouds een setje afgedrukte foto’s aanbieden én ouders online eenvoudig extra producten zoals canvassen of mokken kunnen nabestellen. Dit alles betekent minder rompslomp voor de school, meer flexibiliteit voor ouders en meer omzet voor de schoolfotograaf.

Behalve voor schoolfotografie is de App met name geschikt voor sport- en evenementfotografie. Zo kan een sportfotograaf wat betreft de foto’s al tijdens wedstrijden een scheiding tussen twee westrijdhelften maken en een evenementenfotograaf de foto’s rubriceren op basis van locatiegegevens. Ook portretfotografen kunnen profiteren van tijdwinst door de workflow tijdens en de fotosessie met de App te optimaliseren. De mogelijkheden van de nieuwe App in combinatie met online fotoverkoop zijn talrijk.

Fotografen die met Oypo werken, krijgen met de nieuwe App direct toegang tot hun actuele accountgegevens en hebben realtime inzage in de bestelstatussen, de verkoopstatistieken en de verdiensten.

De App is gratis verkrijgbaar in de App Store (iOS) en in Google Play (Android) en vindt u met de zoekterm ‘oypo’. Op www.oypo.nl/app staat een directe verwijzing naar de app.

School-, sport-, portret- en evenementfotografen kunnen binnenkort ontdekken hoe zij sneller en efficiënter kunnen werken met behulp van de dienstverlening van Oypo. Op de vakbeurs Professional Imaging 2013 geeft Oypo demonstreert Oypo innovatieve App. De gratis vakbeurs is van 14 t/m 16 april in Nieuwegein te bezoeken.

oypo

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie